Foto: Printscreen Youtube

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević prokomentarisao je da nikad nije trenirao igrača kom su lažirane godine, ili bar toga nije bio svestan.

On je pitanje o godinama fudbalera dobio zato što se poslednjih dana spekulisalo da Gelor Kanga ima više godina od zvaničnih 30.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan u četvrtak od 16 sati i 55 minuta igra protiv Proletera meč 34. kola Superlige Srbije u Novom Sadu, a pred taj susret Stanojević je otkrio i zašto crno-beli moraju da budu posebno oprezni.

„Igramo sa Proleterom koji je promenio trenera. Nisu u dobroj formi u poslednje vreme iako su bili stabilni tokom većeg dela sezone. Znamo na koji način smo pobedili prošli put i oprezni smo u svakom smislu“, izjavio je Stanojević na konferenciji pred Proleter.

Objasnio je da će možda biti poteškoća u odbrani jer je Ivan Obradović povredio šaku, Rajko Brežančić nije u ritmu, a Urošević je imao određenih poteškoća zbog korone.

Igor Vujačić i Saša Zdjelar ne igraju zbog parnih kartona, a šefu struke Partizana ne dopada se ni to što je Proleter menjao trenera.

foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

„Lično ne volim kad ekipa s kojom igramo promeni trenera. Uglavnom se ozbiljno spremam za način igre protivnika i to kako njen trener razmišlja. Znamo koje igrače imaju i kako mogu da igraju, ali to nam je u suštini problem. U odnosu na igrače koje izvedu, znamo kako će igrati“, kaže Stanojević.

Napomenuo je da će Partizan igrati sa nekoliko vrlo mladih igrača u postavi, ne zato što je trka za titulu gotova, već zato što zaslužuju šansu.

„Uvek ću davati šansu mladim igračima i na njima je da li će ih iskoristiti i šanse. Nad Štulićem je bio penal, Lazar Pavlović je postigao gol, Jović igra konstantno dobro, a Filip Stevanović se vraća. Šansu za sada zaslužuju i dobiće je… Što se tiče Banjaka, rekao sam da će uskoro dobiti šansu, što se tiče Bajbeka on nije u konkurenciji. Tu su Natho i Asano, Suma je i dalje povređen“, kaže Stanojević.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

On nije svestan da je trenirao nekog igrača kome u legitimaciji piše jedna godina rođenja, a u stvarnosti je druga. Kada je konkretno reč o Kangi, spekulisalo se da je pet godina stariji, što je njegov menadžer Luj Denol, Kangin menadžer za Nova.rs.

„Verovatno sam nekog trenirao, a da nisam znao. Svesno nisam nikog trenirao, nisam iskreno ni razmišljao o tome. U mlađim kategorijama me je to više zanimalo nego sada, da li je neko star, ili nije. Sad možeš ili ne možeš, nebitne godine“, izričit je Stanojević.

Osvrnuo se i na završnicu Kupa Srbije u kojoj će se za pehar boriti Zvezda i Partizan i odgovorio je na pitanje koje se tiče žreba za domaćinstvo u finalu.

„Moj lični stav je bio da to bude na neutralnom terenu, ali ima nekih procedura i ljudi koji se bave time. Ne bih se ja tu mešao, samo sam izneo svoj stav. Poštujem bilo koju odluku i šta god da se desi. Ne bih se udubljivao i pravio priče u vezi sa tim. Mi smo za gde god i šta god. Srećni smo i zadovoljni što smo izbacili sve superligaše, Vojvodinu smo dobili na njihovom stadionu i u velikom derbiju da odlučimo pobednika, nećemo se opterećivati“,

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar