Stanojević: Bajbek je devetka, jedva čekam večiti derbi

Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana, govorio je o prelaznom roku u kom su crno-beli bili veoma aktivni.

Partizan su u poslednjih 48 sati transfer perioda pojačali Miloš Jojić, Ivan Obradović, Svetozar Marković, Žan Kristof Bajbek, a malo pre njih i Filip Holender.

PROČITAJTE JOŠ

Prvu priliku da vidi nove igrače na delu Stanojević će imati u večitom derbiju protiv Crvene zvezde, 18. oktobra.

„Ne opterećuje me to, kako može da me opterećuje. Derbi je uvek ‘biti ili ne biti’, da li je osam, minus ili plus… Bio sam tu i kada smo bili u minusu i u plusu, i kada smo igrali eliminacione utakmice u Kupu, ili jednu utakmicu za prvaka države. Sve sam iskusio i jedva čekam derbi. Svi žive za derbi i to može da bude samo dobra stvar, opterećenja naravno nema“, naveo je Stanojević.

On je istakao i da svesno želi da promeni neke stvari u igri Partizana.

„Opet nemamo sve igrače, pa ne možemo sada, ali u narednih mesec i po želim da promenim sistem igre. Sve je realizovano što sam želeo. Sve što smo pomislili, taj igrač je došao. Meni su potrebna dva prelazna roka da bih napravio ekipu kakvu želim. U decembru će biti dopuna, ali sve što sam poželeo, dobio sam. Sada nema nepokrivenih pozicija“.

Partizan je u finišu prelaznog roka ostao bez prvog napadača Umara Sadika koji je prodat u Almeriju.

„Bajbek je rešenje za ‘devetku’. Holender nije ‘devetka’, ali može da odgovori tim zahtevima. Imamo i mladog Štulića, odlaskom Matića ostavili smo prostor za njega. Po procenama lekara Štulić će se da desetak dana priključiti ekipi“.

On je potom posebno govorio o gotovo svakom od novih igrača.

„Jojić je igrač koji znate šta je uradio ovde, oseća Partizan. Igrao je u Dortmundu, Kelnu, ozbiljnim ligama. Donosi nam ozbiljnost, karakter i što je najvažnije kvalitet. Sa njim možemo da igramo na više načina, jer može da igra na četiri pozicije. Obradović je reprezentativni kalibar, igrao je Svetsko prvenstvo. Donosi nam bolji ulazak u igru, kvalitetniju fazu napada. Ima osećaj pripadnosti klubu. Nije dugo bio u ritmu, ali nadam se da će brzo ući u ritam. Donosi i mogućnost da igramo sa trojicom pozadi, kao levi štoper. Tako bismo imali širok dijapazon i izbor. Sveta je mlad otišao odavde. Dete Partizana, oseća klub, zna kakav je to teret. Njegova povoljnost je bonus, insistirao sam na tim igračima. Pojačava nam konkurenciju i donosi drugačije mogućnosti sa bonus igračima. Bajbek mi se najviše dopao od četiri ili pet igrača koje smo gledali. Igrač koji ima odličnu tehniku, nastavak igre, dobru brzinu i završnicu. Nadam se da će nam doneti to. Nije još u ritmu, to bi mogao da bude problem. Zbog korone je završio sa klubom pre sedam meseci, ali trebaće malo strpljenja da dobijemo sve što želimo od njega“, zaključio je Stanojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar