Mladi golman Partizana: Aleksandar Popović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

"Došli smo da ostvarimo pozitivan rezultat. I nismo optimisti bez razloga", kaže golman Partizana, Aleksandar Popović, za naš portal pred duel sa Santa Klarom (22.30) u Portugalu.

Fudbaleri Partizana igraju na Azorskim ostrvima prvi meč plej-ofa za Ligu konferencija, rival je Santa Klara, ekipa koja je prethodno eliminisala Olimpiju, na čijoj klupi sedi Savo Milošević.

Put do Azora, portugalskog ostrva u severnom delu Atlanskog okeana, trajao je pet i po sati, a zbog vremenske razlike od dva sata meč se igra u veoma čudnnom terminu za naše prilike.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Stanojević, trener Partizana, za meč sa Santa Klarom ne može da računa na Danila Pantića i Sašu Zdjelara, koji nisu ni krenuli na put sa ekipom. Van tima ostao je i Matija Đorđević, mladi štoper, kao i Nemanja Jović.

Šef struke crno-belih najviše i žali zbog odsustva Jovića i Pantića koji su bili u dobroj formi, a udarac je i odsustvo Zdjelara, koji odrađuje veliki posao u timu Partizana.

Crno-beli su se upoznali sa kvalitetom Santa Klare, saznali su koliko su brzi, agresivni i spretni u duelima jedan na jedan, pa će odbrana ekipe iz Beograda morati da funkcioniše kao sat ukoliko želi da ostane u igri i posle prvih 90 minuta koje će se odigrati u Portugalu.

Aleksandar Popović, mladi i izuzetno talentovani golman Partizana, u razgovoru za Nova.rs kaže da fudbaleri Santa Klare neće biti jedina prepreka na putu do grupa Lige konferencija.

„Put do Azorskih ostrva je dalek, ovde je i specifična klima, dobili smo informaciju da vreme začas može da se promeni… Čak i nekoliko puta. Ali, bez obzira na kvalitet protivnika i na vremenske uslove, vremensku razliku i sve ostalo, mislim da je pravi momenat da odigramo ovaj meč. Pozitivni smo i došli smo da ostvarimo pozitivan rezultat. I nismo optimisti bez razloga“, rekao nam je Popović.

Dosta je slušao o Santa Klari prethodnih dana, zapravo od trenutka kada su saznali da je ona naredni rival u plej-ofu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Dobra su ekipa, igraju slično kao Soči u sistemu 3-4-3, tako da ćemo se naći u nekim već viđenim situacijama. Portugalski tim ima dobre pojedince, dobri su i opsani posle prekida igre. Ali i oni imaju svoje probleme. Mislim da je jedan od njih bio i koronavirus, tako da nismo baš sigurni koji igrači će izaći na teren“.

Mladi golman tvrdi da zna šta Partizan treba da uradi ako želi da pobedi Portugalce.

„U dobrom smo ritmu, ne smemo da stajemo. Mi smo tim, dobro funcionišemo i u defanzivi i u ofanzivi i nema razloga da tako ne bude i na Azorskim ostrvima“, rekao je Popović.

Za utakmicu sa Santa Klarom trener Aleksandar Stanojević može da računa na ove igrače: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač, Ivan Obradović, Slobodan Urošević, Siniša Saničanin, Igor Vujačić, Aleksandar Miljković, Marko Živković, Bojan Ostojić, Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Aleksandar Šćekić, Miloš Jojić, Aleksa Terzić, Lazar Marković, Aleksandar Lutovac, Filip Holender, Sejduba Suma, Bibars Natho, Marko Milovanović, Rikardo Gomeš i Samed Baždar.

BONUS VIDEO Stanojević pred meč sa Santa Klarom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar