Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Gostovanje Partizana Santa Klari u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija (četvrtak, 22.30) je već istorijsko, čak i pre nego što je krenulo.

Kako prenosi Tviter profil „Crno-bela nostalgija“, koji se često navodi kao pravi hroničar Partizana, biće ovo najzapadnije gostovanje „parnog valjka“ u istoriji UEFA takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan će meč igrati u Ponta Delgada na Azorima koji je tačno 3.878 kilomatara udaljena od Beograda, prestonice Srbije.

Ipak, „parni valjak“ je znao da prevali i znatno veće udaljenosti. Najdalje je išao na istok kada je gostovao Astani, a let je bio dug 4.885 kilometara u Ligi Evrope u sezoni 2019/2020.

Partizan je u plej-ofu za Ligu Evrope 2013. godine putovao najsevernije kada su odmerili snage sa Tromzom iz Norveške. Razdaljina između Beograda i Tromza je 2764 kilometara.

Najjužnije gostovanje Partizana bilo je 2005. godine kada je odmerio snagu sa Petah Tikvom. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Paritzan je poražen ukupnim rezultatom 5:4, a crno-beli su putovali 1.885 kilometara od Beograda do ovog izraelskog grada.

Najbliže gostovanje u UEFA takmičenjima bilo je u Temišvaru 2008. godine.

Bonus video: Stanojević pred meč sa Santa Klarom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram