Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je o kvalitetima i manama Santa Klare, koja stoji na putu Partizanu ka Ligi konferencija.

Partizan u četvrtak od 22.30 igra prvi meč plej-ofa za Ligu konferencija, a rival je ekipa koja je eliminisala Olimpiju, na čijoj klupi sedi Savo Milošević.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nadamo se da ćemo za početak dobro sleteti tamo, jer je teško. Nadam se da će vulkan u mojim igračima proraditi, videćemo“, rekao je Stanojević na konferenciji pred meč.

Ovih dana se pisalo i o problemima koje Santa Klara ima sa igračima zaraženim koronavirusom.

„Znate šta, oni su u prošlom dvomeču sa Olimpijom igrali bez tri standardna igrača. Imali su obolele od korone, ali nisu bili standardni. Što se nas tiče, mi smo u većim problemima. Imamo Jovića i Pantića, igrače u najboljoj formi, koji nisu tu, imamo Zdjelara isto. U ovom periodu, tih utakmica koliko ih ima, svako ima problema i videćemo kako ćemo se organizovati“, objasnio je strateg Partizana.

Stanojević ističe da je njegov stručni štab gledao utakmice kluba sa Azorskih Ostrva i da je brzina u ofanzivi ono što krasi Santa Klaru.

„Ispratili smo dosta njihovih utakmica. Izuzetno su bili agresivni, visoko su napadali, udaljili su Olimpiju od svog gola. Brzi u tranziciji, imaju brze igrače, sposobne jedan na jedan, imaju dosta Brazilaca. Sa Savom se nisam čuo, jer je imao i on gust raspored. Čuo sam se sa njegovim pomoćnikom Cvetkovićem“, kaže Stanojević.

On se izvinio Metalcu na odlaganju prvenstvene utakmice i dodao da će se truditi da nađu termin koji odgovara tom klubu.

„Bez obzira da li eliminisali ili ne, mi imamo plan. Doveli smo na vreme šta nam je potrebno. Još tražimo bočnog napadača, ali nećemo na silu dovoditi. Prelazni rok i dalje traje“, jasan je trener crno-belih.

Stanojević brani Filipa Holendera od kritika, a ne želi da ističe pojedince iz Santa Klare koje su on i njegovi saradnici skautirali.

„Imaju više igrača koji mogu sami da reše utakmicu, pa ne bih izdvajao nikoga od njih, a moji igrači će dobiti instrukcije kako da čuvaju koga“, naglasio je Stanojević i napomenuo da se Bibars Natho i Sejduba Suma neće naći zajedno na terenu.

BONUS VIDEO: Dragović posle Kluža o tome zašto je došao u Zvezdu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar