Tanjug / Angelika Warmuth/dpa via AP

Nemački fudbaler srpskog porekla Aleksandar Pavlović nalazi se na spisku nemačke reprezentacije za Evropsko prvenstvo u toj zemlji.

Poznati fudbalski insajder Fabricio Romano javio je da je vezista Bajerna dobio poziv od Julijana Nagelsmana za predstojeći Evro, dok se Srbija nadala da će ga privoleti u svoj tim.

PROČITAJTE JOŠ:

Momak koji je rođen 2004. godine u Minhenu, odrastao je u Nemačkoj, u martu je poručio da u „njemu kucaju dva srca“ i zahvalio se srpskoj strani što je pokazala interesovanje.

Ipak, iako je inicijalno bila zamisao da odluči posle Evra, momak koji se sasvim dobro pokazao u prethodnom periodu u Bajernu, sa kojim je igrao polufinale Lige šampiona, dobio je poziv rodne zemlje za Evropsko.

Još ranije je naveo da pristanak da igra za Nemačku nije nešto protiv Srbije, tim pre što je činjenica da je odrastao u Nemačkoj i u Bajernu proveo ceo fudbalski vek do sada. Zbog toga odluka i da prihvati poziv ne bi uopšte čudila, a Pavlović će sa „pancerima“ imati poprilično veliki izazov u grupnoj fazi Evra.

Tamo se Nemačka sastaje sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom u grupi A, počev od 14. juna kada se sa Škotskom sastaje od 21 sat. Sledi im meč sa Mađarima 19. juna od 18 sati i onda 23. juna od 21 sa Švajcarskom.

O Pavloviću je i pre njegovog svrstavanja u nemački tim, pričao i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, navodeći da je dečko samo nastavio tamo odakle je i krenuo – iz mlađih reprezentativnih kategorija Nemačke.

Mada je odluka bila poznata suštinski od ranog proleća, iz FSS su se nadali da će situacija ipak moći da se promeni, mada je i pre bilo sugerisano da „Aleksandar nikad nije ni bio naš“

„U ovom momentu je isplivalo ime Aleksandra Pavlovića, njegovo ime je zapisano pre dve godine. Došli smo u stiuaciju kada ne treba da se ljutimo niti možemo. Mi smo probali sve, od decembra smo pričali sa Dejanom, njegovim ocem, a onda su se uključili i njegov agent. Ja sam bio spreman da ga pozovem sada u martu, ali smo po dogovoru ostavili to posle Evropskog prvenstva. Pretpostavljam da je pritisak bio veliki i da je Nagelsman morao da ga pozove“, govorio je Piksi.

BONUS VIDEO: Tvente – Volendam, golovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare