Aleksandar Mitrović, Foto: Printscreen Nova S

Fudbaler Srbije Aleksandar Mitrović kaže da je naš nacionalni tim apsolutno zasluženo obezbedila plasman na Mundijal u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija se na Svetsko prvenstvo plasirala pobedom nad Portugalom 2:1, u Lisabonu u nedelju uveče. Gol odluke postigao je upravo Mitar, glavom u 90. minutu na centaršut Dušana Tadića.

„Ništa, ne znam odakle da počnem. Što bi se reklo, ‘oće čuka da mi stane! Ništa, jedna velika pobeda, mislim da smo ostvarili plasman i to sa velikom i debelom tačkom. Došli smo ovde da igramo fudbal, bili smo bolji, nadigrali smo Portugal i na kraju zasluženo pobedili“, rekao je Mitrović za Novu S.

Aleksandar je prošle godine promašio penal protiv Škotske i sada se na najbolji mogući način vratilo, iako je ušao kao rezervista.

„Vratilo se sve i za Škotsku, sa kamatom. Ali, kad si pošten i kad radiš vredno, kad si iskren, kad se trudiš, uvek se sve vrati, samo je pitanje vremena. Selektor je verovao u nas, igrali smo sa velikim samopouzdanjem. Ne znam šta bih rekao, presrećni smo zbog nas, ali i zbog cele nacije, znamo koliko smo sreće doneli narodu. Ovo je i moje drugo veliko takmičenje. Ne mogu da nađem reči da opišem sreću, radost, ponos. Sve je pomešano, plakao bih i smejao bih se, neverovatan osećaj“, dodao je Mitrović.

Srbija je od drugog minuta gubila posle gola Renata Sančeza i to nakon kiksa Nemanje Gudelja.

„Ništa, pričali smo pre utakmice, šta god da se desi, znamo šta hoćemo. Ima 90 minuta, nije prvi put da okrećemo rezultat, dešavalo se nekoliko puta u kvalifikacijama. Gubili smo i od njih 2:0. Verovali smo u ono što je selektor tražio i šta smo radili. Izdominirali smo 90 minuta i zasluženo pobedili“, naglasio je Mitrović.

BONUS VIDEO: Gol Tadića za izjednačenje Srbije i 1:1 sa Portugalom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare