Fudbalska reprezentacija Srbije je herojskom partijom savladala Portugal sa 2:1 i došla do plasmana na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a poznat je i jedan broj ekipa koje su se domogle smotre najboljih reprezentacija planete.

Srbija je postala deveta reprezentacija koja je uspela da obezbedi mesto na turniru koji će 2022. godine biti održan u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ...

Pre izabranika Dragana Stojkovića na Svetsko prvenstvo su se, pored domaćina, plasirale selekcije Nemačke, Danske, Francuske, Belgije, Hrvatske i Španije iz Evrope, odnosno Brazila iz Južne Amerike, što znači da je ostalo upražnjeno još 23 mesta.

Na Svetskom prvenstvu će nastupiti ukupno 32 selekcije, od čega će Evropa dati ukupno 13 selekcija, Afrika pet, dok broj reprezentacija iz Azije, KONKAKAF zone (Centralna i Severna Amerika), Okeanije i Južne Amerike zavisi od međusobnih duela međukontinentalnih baraža.

Žreb za Svetsko prvenstvo zakazan je za 1. april 2022. godine, dok će sam turnir biti odigran od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Bonus video: Tadićev gol za izjednačenje u Portugalu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare