Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako je pisana istorija...

Aleksandar Mitrović, napadač Fulama i reprezentacije Srbije, sa dva gola protiv Lutona u pobedi 7:0 upisao se u istoriju engleskog fudbala i postao apsolutni rekorder Čempionšipa.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije tako izgledalo u prvoj utakmici sezone, pošto je protiv Midlzbroa već u prvom minutu dobio žuti karton, a nije uspeo da postigne gol.

No, već u narednim kolima to se promenilo, pošto je na četiri vezana meča, protiv Hadersvilda, Milvola, Hala i Stouka, tresao mrežu.

Usledio je još jedan susred predaha, pre nego što je protiv Birmingema dva puta pogodio mrežu.

Potom je Bristolu dao jedan, pa Svonsiju tri, a od 12. do 18. kola čak 11 puta se upisao među strelce – dva puta protiv Kvins Park Rendžersa, jednom protiv Kardifa, pa dva puta protiv Notingem Foresta, tri puta protiv Vest Bromič Albiona, da bi usporio i Blekupulu, Piterborou i Barnsliju dao po jedan gol.

Naredni put mrežu je zatresao u 22. kolu, i to Lutonu, zatim u 24. protiv Redinga je dodao dva gola, pa protiv Bristola još tri. U nastavku sezone još je bio strelac protiv Blekpula, Milvola (dva puta), Hala, Peterboroa, Kardifa, Svonsija, KPR-a, Midlzbroa, Prestona (dva puta), Bornmuta, da bi protiv Lutona sa dva gola stigao do „kote 43“ i mesta u večnosti.

Ovde, na jednom mestu, možete da pogledate sve golove koje je Mitrović postigao na putu ka rekordu koji verovatno neće nikada biti nadmašen.

BONUS VIDEO Gol Aleksandra Mitrovića koji je Srbiji doneo plasman na Mundijal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare