Aleksandar Kolarov i Stefan Savić
Aleksandar Kolarov i Stefan Savić; Foto: Screenshot Youtube Troll sport

Proslavljeni srpski fudbaler završio je igračku karijeru, a tokom godina provedenih u Mančester sitija našao se u dve urnebesne situacije.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom božićnih praznika 2012. godine Aleksandar Kolarov je bio jedan od stranaca Mančester sitija koji su najpre čestitali Božić na maternjem jeziku, a onda je trebalo da otpevaju čuvenu pesmicu na engleskom.

Ipak, Kolarov je i tada bio izuzetno ozbiljan, pa je pesmu „Jingle bells“ praktično izrecitovao ili bolje rečeno samo pročitao bez pravog pevanja.

Ovo je privuklo veliku pažnju javnosti, a mnogi su se nasmejali kada su videli kako je to srpski fudbaler uradio.

Druga, sada već nadaleko čuvena scena, bila je epizoda sa Stefanom Savićem nakon osvajanja titule prvaka Premijer lige.

Kolarov je na engleskom davao izjavu medijima, a onda je poručio „Just a second“.

Okrenuo se ka Stefanu Saviću, koji mu se prišunjao iza leđa, i iz cuga mu je poručio: Aj od**** ljakse.

Ovo je navelo i Savića da prasne u smeh, a bio je to samo jedan od pokazatelja koliko je bila dobra atmosfera u Sitiju te godine.

Podsetimo, Kolarov je karijeru, pored Srbije, gradio u Engleskoj i Italiji, za nacionalni tim je od 2008. do 2020. odigrao 94 utakmice i postigao 11 golova. Kao kapiten predvodio je „orlove“ na Mundijalu u Rusiji 2018.

Najviše je igrao kao levi bek, kasnije je pomeren i na štopera kada je ušao u četvrtu deceniju. Karijeru je započeo u Čukaričkom (2004-2006), a potom je sezonu proveo u OFK Beogradu odakle se vinuo u inostranstvo.

Nastupao je za Lacio tri godine (2007-2010), da bi najveći trag ostavio tokom sedam sezona u Mančester sitiju, sa kojim je dva puta osvojio Premijer ligu, 2012. i 2014.

Potom je rešio da se vrati u Italiju, od 2017. do 2020. branio je boje Rome, a poslednje dve sezone bio je član Intera u kojem je i završio karijeru.

Aleksandar Kolarov
Aleksandar Kolarov; Foto: EPA/PETER POWELL

Kolarov je u saopštenju Tanjugu otkrio i da sada planira da bude sportski direktor i skaut.

„Oduvek sam znao da će pre ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje života, zahvalan sam što sam uspeo da ostvarim ono što je oduvek bio moj san“, naveo je Kolarov.

Morao je srpski defanzivac da se zahvali svima koji su ostavili trag u njegovoj karijeri.

„Zahvaljujem se najpre svakom saigraču u ekipama u kojima sam igrao, kao i u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvek predstavljao sa velikim ponosom. Zahvaljujem klubovima, predsednicima, rukovodiocima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vredno su radili iz drugog plana“.

Pored dve titule Premijer lige, bio je i prvak Italije sa Interom 2021. ali je najveći deo utakmica proveo na klupi. Ima i dva pehara Kupa Italije, sa Laciom 2009. i Interom 2021, a sa oba kluba je osvojio i Superkup Italije.

BONUS VIDEO Piksi o Joviću i Realu: Ili ću zvati ja Ančelotija, ili on mene

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar