Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Bivši reprezentativac Aleksandar Kolarov završio je igračku karijeru.

Nekadašnji kapiten Srbije i prekaljeni defanzivac odlučio je da okači kopačke o klin, preneo je Tanjug.

Kolarov je karijeru, pored Srbije, gradio u Engleskoj i Italiji, za nacionalni tim je od 2008. do 2020. odigrao 94 utakmice i postigao 11 golova. Kao kapiten predvodio je „orlove“ na Mundijalu u Rusiji 2018.

PROČITAJTE JOŠ

Najviše je igrao kao levi bek, kasnije je pomeren i na štopera kada je ušao u četvrtu deceniju. Karijeru je započeo u Čukaričkom (2004-2006), a potom je sezonu proveo u OFK Beogradu odakle se vinuo u inostranstvo.

Nastupao je za Lacio tri godine (2007-2010), da bi najveći trag ostavio tokom sedam sezona u Mančester sitiju, sa kojim je dva puta osvojio Premijer ligu, 2012. i 2014.

Potom je rešio da se vrati u Italiju, od 2017. do 2020. branio je boje Rome, a poslednje dve sezone bio je član Intera u kojem je i završio karijeru.

Kolarov je u saopštenju Tanjugu otkrio i da sada planira da bude sportski direktor i skaut.

„Oduvek sam znao da će pre ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje života, zahvalan sam što sam uspeo da ostvarim ono što je oduvek bio moj san“, naveo je Kolarov.

Morao je srpski defanzivac da se zahvali svima koji su ostavili trag u njegovoj karijeri.

„Zahvaljujem se najpre svakom saigraču u ekipama u kojima sam igrao, kao i u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvek predstavljao sa velikim ponosom. Zahvaljujem klubovima, predsednicima, rukovodiocima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vredno su radili iz drugog plana“.

O planovima za budućnost je rekao da najpre planira da se školuje.

„Dolazim do kraja ove faze u svom životu osećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam sam se svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega bar delom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmeren ka svom ‘drugom’ životu u svetu fudbala. Uskoro u Nacionalnom fudbalskom centru federacije Italije, u Koverćanu, počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta“, zaključio je Kolarov.

Pored dve titule Premijer lige, bio je i prvak Italije sa Interom 2021. ali je najveći deo utakmica proveo na klupi. Ima i dva pehara Kupa Italije, sa Laciom 2009. i Interom 2021, a sa oba kluba je osvojio i Superkup Italije.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu – gde je Srbija?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare