Foto: Starsport

U crveno-belom taboru se nadaju da će mu naredna sezona biti još bolja od prethodne.

Krilni napadač Crvene zvezde Aleksandar Katai dobiće trofej „Bora Kostić“ namenjen najboljem strelcu kluba iz Ljutice Bogdana, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Katai je u sezoni za nama postigao 33 gola za crveno-bele, a ujedno je i najbolji asistent prvaka Srbije sa 13 asistencija.

Fudbaleru iz Srbobrana priznanje će biti uručeno u nedelju na utakmici prvog kola nove sezone Superlige protiv Radničkog iz Niša (20.00).

Katai će na poklon dobiti i dres sa brojem 150 koji simbolizuje broj utakmica koje je odigrao za Crvenu zvezdu. U tom društvu se već nalaze Milan Borjan, Marko Gobljeić, Milan Rodić, Slavoljub Srnić, Mirko Ivanić i El Fardu Ben. Posle Kataija, najbliži jubileju su Gelor Kanga i Milan Pavkov.

Bivši fudbaler Vojvodine u minuloj sezoni pogađao je protiv čak 15 ekipa, a to su: Partizan (4), Novi Pazar (4), Radnički Niš (4), Mladost (3), Kluž (2), Kairat (2), Braga (2), TSC (2), Proleter (2), Voždovac (2), Vojvodina (2), Napredak, Radnik, Čukarički i Radnički iz Kragujevca.

Nagrada „Bora Kostić“ predstavljena je prošle godine, kada je otvorena i loža sa imenom legendarnog golgetera Crvene zvezde i osvajač laskavog priznanja je najbolji strelac kluba u jednoj takmičarskoj godini, računajući sve utakmice.

Prvi laureat bio je Mirko Ivanić koji je u takmičarskoj godini 2020/21 postigao 21 pogodak.

BONUS VIDEO Nenad Lalatović o sukobu sa Kataijem koji se uspavao na pripremama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar