Novinari Nova.rs, Oliver Mijušković i Miloš Ljubisavljević, analizirali su poraz Crvene zvezde od Barselone u Beogradskoj areni (98:94).

Crvena zvezda je poražena od Barselone u četvrtom kolu Evrolige posle produžetaka.

Zvezda je do ove utakmice imala maksimalan učinak u Evroligi, a Barselona je bila na dve pobede i jednom porazu.

Pročitajte još

Odlična je bila utakmica. Trajala je dva i po sata. Bila je stvarno odlična košarka osim na momente kada je bilo tih izgubljenih lopti. Barselona je izašla kao pobednik i to je sasvim u redu u ovom i ovakvom meču“, počeo je Ljubisavljević.

Kevin Panter je bio ključni faktor ove pobede protiv Zvezde. Barselonin Amerikanac i nekadašnji kapiten Partizana upisao je 26 poena.

„On se ‘zapalio’ rano, već na početku utakmice. Onda se u nekom trenutku deaktivirao, zbog trenera. Ali, i zbog dobre odbrane. Bio je dobro čuvan u tom periodu kada ga je preuzeo Dobrić. Ali posle, kada mu daš loptu i prostor…“

Zvezda je fenomenalno šutirala na ovoj utakmici, međutim, Barselona je u reketu pravila ogromne probleme, i to se čini kao jedan od glavih razloga poraza crveno-belih.

„Da je neko rekao pre početka da će Zvezda izgubiti sa procentom šuta 48 odsto za tri poena prošle… I da je neko prošle sezone rekao da će Zvezda u kontinuitetu da ima ovakve procente, sumnjam da bi iko poverovao. Zvezda je sad imala 59 odsto šuta za dva. To su jako dobri procenti. Imala je jedno slobodno bacanje više. Praktično, šuterski je bila malo iznad Barselone. Bila je iznad u šutu za tri, a u šutu za dva je Barsa bila bolja. To je bila ta razlika između ostalog i u reketu, ali i sa poludistance. Bilo je na poen, na jedan posed, i na kraju je baš ta jedna lopta i presudila“, rekao je Ljubisavljević.

Čitavu analizu, možete pogledati u videu na početku vesti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare