Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Partizan igra veoma bitan meč u Evroligi, ali će trener Željko Obradović tek u četvrtak odrediti tim za meč 28. kola protiv Armanija u Milanu.

Plej crno-belih, Ognjen Jaramaz, nije trenirao i propustio je jednu od poslednjih priprema za Armani, dok je Džejms Naneli upitan za ovaj meč.

Najbolji igrač Partizana ove sezone u Evroligi još uvek oseća bol u ramenu, zbog koga je propustio meč sa Efesom u Beogradu (100:90), te će Obradović morati da donese nekoliko važnih odluka pred Milano.

„Imamo problem u smislu da Jaramaz nije sposoban da trenira sa ekipom. Naneli oseća i dalje probleme zbog povrede koju je imao u finalu Kupa, ali pokušava da radi. Što se tiče njih dvojice, ali i tima, videćemo sutra posle treninga i on će odlučiti ko će igrati“, rekao je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

Analizirao je igru Milana zatim Obradović, a Italijani su trenutno na 13. mestu Evrolige (11-16).

„Milano u zadnjih pet utakmica podiže procenat šuta za tri. Karakteristika njihove igre je da imaju četvorke i petice koje su sposobni da šutiraju za tri poena. Oni su bitni i sem Kajla Hajnsa svi igrači su sposobni da postignu tri poena. Na to treba obratiti posebnu pažnju, ali i prisetiti se svega što smo igrali kod nas u Beogradu. Vodili su sa 15, 20 poena razlike, uspeli smo da preokrenemo, ali to je jedna velika opomena za nas. Znamo da igramo protiv sjajnog tima i biće potrebno da odigramo na najvećem nivou, ako želimo pobedu.“

Nikola Mirotić, košarkaš Milana, bi mogao da propusti i ovaj meč.

„Mi se spremamo, kao i uvek, za sve igrače. Ko će igrati, ko neće igrati, to je nešto što će se videti na dan utakmice.“

Otkrio je i da li je drugačije sada spremanje mečeva, kada je praktično svaka utakmica „finale“ u Evroligi.

„Pripremamo detalje, znamo da je svaka utakmica važna. Očigledno da je tim razigran u napadu, u odbrani imamo probleme, ali radili smo na obe stvari. Pričamo o spejsingu i tajmingu kao i uvek“, završio je Obradović.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Pozdrav za Željka Obradovića od Grobara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare