Foto: SAMUEL KUBANI / AFP / Profimedia

Čuveni Hrvat, Aco Petrović, se ne slaže sa izjavom predsednika Partizana, Ostoje Mijailovića, u vezi podele novca od ulaska Dubaija u ABA ligu.

Već dugo se polemiše da li je dobro za srpsku košarku da ekipa Dubaija uđe u ABA ligu i kakve promene bi to donelo na Balkanu, a Mijailović se na „Kopaonik biznis forumu“ oglasio o temi „Dubai“.

Zbog njegove izjave reagovao je i Aco Petrović, tvrdeći da ostalim klubovima treba da pripadne „veći deo kolača“ od novca koje bi Dubai doneo.

PROČITAJTE JOŠ

„Zastupaću stav da Zvezda i Partizan, koji su podigli ABA ligu, treba da uzmu najviše novca od njihovog ulaska. Mi smo je učinili popularnom, zato je njima zanimljivo. Tu ne smemo da se svađamo, treba da dođemo do zajedničkog finansiranja“, rekao je Mijailović.

Ovo je bio odgovor Petrovića na društvenim mrežama.

„Evo, moj stav je suprotan ovome. I Zvezda i Partizan imaju najveći benefit od ABA lige, jer kroz tu ligu dobijaju ili plasmanom ili pozivnicom igranje u Evroligi. Zato bi veći deo kolača trebalo da pripadne ostalim klubovima u ligi, kako bi postala još jača i interesantnija“, napisao je Petrović.

BONUS VIDEO NBA Ol-star vikend 2024

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare