Željko Obradović Partizan vs Anadolu Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Do poslednjeg kola je Partizan bio u igri, ali je na kraju 10. mesto koje vodi u plej-in Evrolige osvojio Efes nakon ubedljive pobede nad Crvenom zvezdom sa 100:55.

Željko Obradović je tako prvi put od sezone 2013/2014 ostao bez nokaut faze Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ

Naravno, treba uzeti u obzir da od 2019. do 2021. godine nije radio, te da je u sezoni 2021/2022 vodio crno-bele u Evrokupu.

Obradović, ubedljivo najtrofejniji evropski trener sa devet titula šampiona Starog kontinenta i trener sa najvećim brojem pobeda u istoriji takmičenja, tako je posle 10 godina ostao bez borbe za titulu.

Svestan je trofejni trener da je „parni valjak“ sam sebi uništio šanse.

„Poslednja utakmica. Promenili su trenera i zaigrali su dobro u ACB ligi. Bila je teška utakmica, igrali su sa 12 igrača, u visokom tempu, ali smo našli načina da kontrolišemo utakmicu u drugom poluvremenu. Za neku veliku analizu bilo je potrebno vreme. Jasno je da smo sami sebe izbacili iz pozicije da se borimo, ne za top 10, nego za top 8. Imali smo velike šanse, kada se vrati film koliko dobijenih smo izgubili. Najveća odgovornost je na meni kao na treneru. Biće vremena za analizu. Imali smo fenomenalnu priliku. Ja ne mogu, a da ne spomenem ono što u ovoj hali stalno doživljavam. Utakmica bez takmičarskog značaja, da dođe 19.000 ljudi, znači nam mnogo. Nadam se da će nastaviti da nas podržavaju i u plej-ofu“, rekao je Obradović na konferenciji posle Valensije.

Obradović je prvu Evroligu osvojio 1992. godine sa Partizanom, a poslednju sa Fenerbahčeom 2017. godine.

BONUS VIDEO Skandiranje Željku Obradoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar