Željko Obradović/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je nezadovoljan uvodnim minutima meča sa Makabijem i naveo je neke od razloga poraza svog tima.

Partizan je izgubio meč 18. kola Evrolige sa 90:81 u Tel Avivu, iako je imao šansu da preokrene i na teškom gostovanju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čestitam Makabiju na pobedi. Počeli su utakmicu vrlo agresivno, to smo očekivali, ali smo mi počeli veoma loše. Početak utakmice je bio loš za nas, posle smo se trudili, nedovoljno da preokrenemo utakmicu. Stvar je u tome da znamo kako Makabi igra, hteli smo da spremimo utakmicu kao onu u Beogradu i neke stvari su korigovane. Neke su bile jako loše, ali sam posebno nezadovoljan našim odlukama u napadu. Mnogo izgubljenih lopti i ako pogledate statistiku, 13 izgubljenih, samo deset asistencija. Nemoguće je dobiti utakmicu u Evroligi, ako imaš ovakvu statistiku. I ako imaš izgubljene kakve smo mi pravili, u situacijama kada nisu bile nužne, davali smo im priliku da trče i postižu lagane poene“, rekao je Obradović na konferenciji.

Na pitanje zašto je trojicu startera gotovo čitav meč posle toga ostavio na klupi (Jam Madar, Alen Smailagić, Džejms Naneli prim. aut), Obradović je bio kratak.

„Odluka trenera“, prokomentarisao je Žoc i prebacio se na komentarisanje nedostatka koncentracije u igri svog tima.

„Slažem se sa time, nismo igrali skocentrisano. Spremili smo utakmicu kao što sam rekao. Nešto sasvim drugo je što su i igrači Makabija imali mnogo situacija jedan na jedan. Imaju atletski dobre igrače, to nismo mogli da branimo i jedni su od najboljih u tom smislu. Na kraju krajeva, verujem da osim prvih šest minuta utakmice, tim se borio i ostatak je pozitivan“, objasnio je trener crno-belih.

Upitan da prokomentariše i Jama Madara, naveo je da mladi Izraelac ima šansu da igra kao i svi, premda je kao starter Madar proveo samo tri minuta i četiri sekunde na terenu.

„Svaki košarkaš ima priliku da napreduje na svakom treningu. Nije to slučaj sa Jamom Madarom, ili sa bilo kojim drugim igračem. Svaki od njih ima šansu da razume neke stvari i igra bolje. On je odigrao mnogo dobrih utakmica ove sezone i nadam se da će održati nivo potreban da se održi na evroligaškom nivou“.

Ističe da ne pamti i da je neka sezona Evrolige bila ovako uravnotežena, ali žali za mnogim tesnim porazima svog tima.

„Ok, svi pričaju o tome i iskreno ne pamtim. Verujem da je to kvalitet, niko ne može da kaže da je izraženi favorit osim nekolicine timova, veoma je zanimljivo… U prvom delu koji smo završili skorom 8-9, lako smo mogli da imamo na primer 11-6. Mi moramo da razumemo zašto smo izgubili neke utakmice“, istakao je Obradović.

BONUS VIDEO: Ludački koš Pantera protiv Makabija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar