Panathinaikos vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Sve zanimljive detalje sa utakmice pogledajte i pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Atini od Panatinaikosa rezultatom 82:65 u okviru 17. kola Evrolige.

Crveno-beli su odigrali još jedan loš meč, za tri poena su šutirali samo 4/25, a PAO je skoro celim tokom utakmice imao prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je imala nekoliko prilika da se vrati meč, pogotovo na 57:50 u trećoj četvrtini, ali je PAO uspeo da odbije sve nalete i na momente odigra i sjajnu odbranu, dok je gostujući tim promašivao i neke otvorene šuteve.

Najbolji u dresu pobedničkog tima bio je Kostas Mitoglu sa 15 poena i pet skokova, dok je Džerijan Grent imao 14 poena, a Lesor 13 uz četiri uhvaćene lopte.

Kod Zvezde su se istakli Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović sa 15 poena. Sem njih je Jago dos Santos imao 12 poena i četiri asistencije, dok je Luka Mitrović imao 12 poena i šest skokova, ali je srpski centar doživeo povredu u trećoj deonici i nakon toga se nije vraćao na parket.

Miloš Teodosić je veoma dobro čuvan, te je meč završio bez poena i sa svega tri asistencije.

Zvezda je polusezonu završila sa skorom 6-11, dok je Panatinaikos na 10-7 i trenutno je četvrti na tabeli.

Panathinaikos vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

Obe ekipe su nervozno ušle u meč, bilo je mnogo loših i trapavih napada, ali su i odbrane bile dobro. Zvezda je odmah na startu promašila nekoliko otvorenih šuteva za tri poena, sve vreme se mučila u napadu, ali je na kraju prve deonice na krilima Mitrovića ipak imala samo tri poena zaostatka – 20:17.

I druga deonica je bila u sličnom maniru. PAO je održavao prednost, crveno-beli su se mučili sa trojkama, a pred kraj prvog poluvremena grčki tim je pobegao na +9. Bolomboj se nakon toga lepo snašao u reketu i poentirao, Zvezda je onda ukrala loptu, ali je onda i izgubila, pa se na veliku pauzu otišlo sa rezultatom 38:31.

Panathinaikos vs Crvena zvezda Foto:STARSPORT

PAO je početkom drugog dela zbog trojke Slukasa stekao prvu dvocifrenu prednost. Nikako gosti nisu uspevali da naprave veliku seriju, ali su na 57:50 imali nekoliko šansi da se potpuno vrate u utakmicu. Kako to nisu iskoristili, pre svega zbog trapavih napada, grčki tim je to iskoristio i otišao na 61:50 pred početak poslednje četvrtine.

U poslednjem periodu razlika se samo u jednom trenutku spustila na jednocifrenu, Zvezda je izgledala kao da nema energije i bezidejno, pa je PAO u laganom ritmu i bez ikakvih problema priveo meč kraju.

Zvezdu 2. januara očekuje utakmica sa Fenerbahčeom u gostima, a onda će i Partizan formalno biti gost u Areni.


EVROLIGA, 17. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes – Fenerbahče 84:89

Partizan – Virtus 75:77

Žalgiris – Makabi 70:78

Asvel – Real Madrid 76:77

Olimpija Milano – Baskonija 76:67

Bajern – Valensija 85:84

Petak

20.00 Alba – Olimpijakos

21.00 Monako – Barselona


Panatinaikos – Crvena zvezda 82:65 (20:17, 18:14, 23:19, 21:15)

Dvorana: OAKA, Atina, Grčka. Sudije: Lotermozer, Bisang, Majkić.

Panatinaikos: Kalaicakis 2, Vildoza 2, Balcerovski, Slukas 9, Grent 14, Nan 6, Lesor 13, Kostas Adetokumbo 8, Grigonis 9, Huančo Ernangomez 4, Mitoglu 15, Mancukas. Trener: Ergin Ataman.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga 6, Davidovac 2, Mitrović 12, Lazić, Simonović, Tobi 2, Bolomboj 15, Nedović 15, Giedraitis 1, Jago 12. Trener: Janis Sferopulos.

Standings provided by Sofascore

PANATINAIKOS - CRVENA ZVEZDA 82:65

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar