Nekadašnji igrač Real Madrida Džefri Tejlor pokušao je da odbrani neodbranjivo.

Tuča u završnici druge utakmice Top 8 faze Evrolige između Real Madrida i Partizana poslednjih dana je glavna tema košarkaške javnosti u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je u Madridu pobedio dvaput (89:87 i 95:80), ali je u finišu ove druge utakmice izbio opšti sukob koji je rezultirao četvoricom suspendovanih.

Matijas Lesor je dobio jednu utakmicu suspenzije, Kevin Panter dve, Gabrijel Dek dve i Geršon Jabusele pet.

Serhio Ljulj je nesportskim faulom na Panteru napravio „gužvu“ koja je rezultirala pesničenjem i rvačkim potezom Jabuselea koji je bacio Dantea Egzuma o pod.

Egzum se tada povredio, oštećena mu je tetiva prsta na nozi, a okrnjen mu je i zub. Tejlor i pored svega toga tvrdi da igrači Reala, kojima ovo nije prvi put da prave probleme u situacijama kada gube, nisu „prljavi“.

Foto: Starsport

„Ja ću uvek biti navijač Reala u srcu. Tako da nemam baš mnogo toga da kažem o čitavoj situaciji. Ali znam da Serhio Ljulj nije prljav igrač. Tužno je ono što se desilo, emocije su jake u utakmici i siguran sam da su svi bili razočarani što gube kod kuće dve utakmice. Mnogo strasti, mnogo različitih osećanja u vazduhu, ali ne vidim kao neobično kad se manja gužva desi tokom utakmice“, kaže Tejlor, danas igrač litvanskih Vulvsa, za „Basket News“.

Džefri je u Realu proveo sedam godina od 2015. do 2022. godine i bio je deo tima kada su Madriđani uzeli titulu prvaka Evrope 2018.

„Mislim da su emocije bile jake kod igrača oba tima. Jabu se izvinio, a ja mogu da kažem da je inače dobar momak i ono što se desilo sa Egzumom nije njegova karakteristika“, kaže Tejlor i dodaje da su i ostali igrači Reala isti.

„Takmičari su i na jednoj i na drugoj strani. Osećanja su ih ponela i desila se loša stvar. Kažnjeni su za to. Jabusele propušta pet utakmica, ostali su dobili manje, ali mislim da su razrešili to već među sobom. Ali, reći ću u svoje ime, da igrači Real Madrida nisu ‘prljavi’ košarkaši. Dobri su momci i poneli su ih instinkti i nešto loše se desilo“, kazao je Tejlor.

Partizan u utorak uveče od 20.30 na terenu Beogradske arene može da pobedom obezbedi plasman na Fajnal-for u Kaunasu.

BONUS VIDEO: Dušan Marković i najava treće utakmice između Partizana i Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare