Košarkaši Real Madrida se nalaze u užasnoj seriji, a Fenerbahče je uspeo da slavio u Španiji sa 89:79 i tako postao jedini klub koji u oba navrata savladao "kraljevski klub".

Ipak, Madriđani se nisu ponašali u skladu sa nadimkom „kraljevići“ jer su maniri izostali, ali je tu bila bahatost i drskost.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je tu nekoliko spornih momenata koji su pokazali da ovaj tim gubi konce kada gubi, pa je doveden u pitanje i autoritet Matea Ćusa (Mario Hezonja je vidno nezadovoljan).

Ipak, meč su obeležili nesportski potezi igrača Reala. Tako je Fakundo Kampaco ušao u sukob sa Nikom Kalatesom nakon što ga je sapleo pri ulazu, zakuvalo se ozbiljno na terenu, ali nije došlo do tuče.

Zanimljivo da je Hezonja reagovao i uspeo da spreči taj sukob.

U jednom trenutku je izveo prljav potez i Gabrijel Dek koji je sapleo Marka Gudurića. Ipak, tada nije došlo do eskalacije.

Prevagu na tasu Fenerbahčea doneli su Najdžel Hejs Dejvis sa 17, Skoti Vilbekin i Nik Kalates sa po 12, Dožanat Motli i Tarik Biberović sa po 10, Marko Gudurić sa osam poena. Kod Reala, Serhio Ljulj je postigao 17, Valter Tavares 14, Džanan Musa i Mario Hezonja po 13 poena.

Tokom prve deonice vodila se ravnopravna borba, a Fener je u završnici uspeo da stekne prednost od pet poena – 20:15. Ekipa iz Istanbula je tokom drugog kvartala pobegla na 36:25, Real je nastojao, ali nije uspeo da stigne do egala – 33:43.

Real je tokom treće deonice stigao do 49:52, a Fener odbio ovaj nalet – 62:52. Uoči poslednje deonice, Fenerbahče je vodio sa 67:58.

Sredinom četvrtog kvartala sve dileme oko pobednika su rešene. Ekipa iz Istanbula je pobegla na 80:64, a zatim mirno privela meč kraju.

BONUS VIDEO Najboljih 10 poteza sa meča Real Madrida i Fenerbahčea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare