Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Amerikanac tvrdi da će Partizan pobediti Olimpijakos u finalu.

Bivši američki košarkaš, Majk Batist, govorio je o aktuelnoj evroligaškoj sezoni, posebno o Partizanu.

Pročitajte još

Ekipa trenera Željka Obradovića izborila je plasman u plej-of gde će joj protivnik biti Real Madrid.

„Glasam za mog starog trenera Željka Obradovića. Zajedno smo osvojili tri šampionske titule u Evroligi i ići protiv njega je veoma čudno, pa to neću da radim sada. Znam da će Partizan biti jako dobro pripremljen jer se nijedan drugi trener ne sprema kao Željko Obradović, tako da ću se kladiti na njega“, počeo je Batist.

Biatist je bio deo i Obradovićevog jedinog neuspeha u plej-of serijama, od ukupno 21 u koliko je vodio svoje timove.

„Samo zbog tog jednog poraza neću ići protiv njega. Partizan ima Obradovića uz sebe, ali Dante Egzum igra fantastično, gledao sam neke njihove utakmice i video sam kako kontroliše tempo i kako poentira, a uključuje i ostale igrače. Imaju i Kevina Pantera koji može da se ‘zapali’ u svakom trenutku i imaće veliku ulogu u nastavku sezone. Kada pričamo o poenima u pravo vreme, on će uvek pustiti da ga utakmica navodi i uzimati ono što mu odbrana nudi. Znam da će se Real Madrid boriti do poslednjeg momenta, a mislim da će na kraju sve da bude svedeno na nekoliko strategija i nekoliko šema u čemu je Obradović najbolji i mislim da će to biti odlučujući faktor“, rekao je Amerikanac.

Batist predviđa Partizan, Olimpijakos, Barselonu i Monako na fajnl-foru u Litvaniji, u gradu Kaunasu.

„Srce mi se cepa što moram da biram između Željka Obradovića za koga sam igrao i Šarunasa Jasikevičijusa koji mi je bio brat i saigrač, osvojili smo titule zajedno. Sada sam nervozan što moram da donesem ovako tešku odluku. Ipak, mislim da učitelj pobeđuje učenika i Partizan ide u finale protiv Olimpijakosa, a u finalu, naravno, verujem da pobeđuje Partizan“, rekao je Batist.

BONUS VIDEO Neverovatna trojka Dantea Egzuma protiv Fenerbahčea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar