Nije uspeo da kruniše sjajnu partiju pobedom

Alen Smailagić odigrao je sjajn meč u porazu Partizana od Olimpijakosa rezultatom 98:94, ali na kraju to nije bilo dovoljno da crno-beli dođu do pobede. On je sjajnom serijom inicirao preokret Partizana i veliku prednost, ali su ga isekle sudije sa dva brza faula. U završnici je pogodio trojku kojom je mogao da prelomi meč u korist Partizana, ali ni to nije bilo dovoljno, a susret je završio sa 16 poena.

Posle meča je izneo svoje utiske.

PROČITAJTE JOŠ

„Presudili su faulovi. Imasli smo veliki borj faulova i svi visoki igrači su bili isključeni, tako da moramo da radimo na tome i na defanzivnom skoku. Ne može jedna ekipa da ima više ofanzivnih skokova nego mi defanzivnih tako da moramo da učimo iz grešaka i smanjimo njihov broj skokova u napadu“.

Osvrnuo se i na odluke sudija i problem koji je imao sa faulovima u trenutku kada je dominirao protiv rivala

„Neću da pričam o faulovima jer nije sportski, ljudi koji su gledali i koji se razumeju će shvatiti šta se dešavalo kad vide razliku u faulovima (32:22 za Partizan odnos u prekršajima).

Smailagićje vodio veliki rat protiv tandema Nikola Milutinov – Jusupa Fal.

„Jako je teško igrati protiv njih, pogotovo za nekog ovoliko lakšeg kao što sam ja, ali sam imao svojih prednosti na drugoj strani terena, tako da se kompenzovalo i bilo je ok“.

Smailagić se osvrnuo i na problem sa povredom.

„Imali smo taj peh na treningu, doktori su me osposobili i spreman sam da igram“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar