Foto: Starsport

Još uvek Partizan nije siguran učesnik u Top 8.

Košarkaši Žalgirisa savladali su Makabi Tel Aviv (68:67) u 33. kolu Evrolige, što je rezultat koji ne odgovara Partizanu, baš kao ni poraz Asvela od Baskonije (120:100).

Pročitajte još

Da je Makabi savladao litvansku ekipu, ekipa trenera Željka Obradovića bi već obezbedila plasman u plej-ofu, što bi se desilo i da je Baskonija poražena od francuskog tima.

Ovako, „grobari“ će morati da se uzdaju u svoje igrače, a tim crno-belih „u se i u svoje kljuse“, da bi obezbedio doigravanje.

Žalgiris je slavio u poslednjim trenucima, na krilima Rolansa Smitsa koji je u tvrdom meču ubacio 13 poena, a pratio ga je Ajzea Tejlor sa 12 poena, dok je na drugoj strani parirao tandem Vejd Boldvin i Džerel Martin sa po 12 poena.

Kada je reč o meču Asvela i Baskonije, francuski tim se držao na dostižnoj razlici do treće četvrtine, ali je onda popustio.

Darijus Tompson je ubacio 23 poena, Rokas Gidraitis 19, a Maik Kocar 15 poena u pobedničkom sastavu u kom je nekoliko lepih poteza uz jednu sjajnu asistenciju imao i Vanja Marinković, strelac deset poena.

U poraženom sastavu je Džona Metjuz imao 25 poena, dok je Nando De Kolo ubacio 19, a Di Bost 12 poena.

Zbog toga su za sada odložene nade Partizana u Top 8, ali ako pobede Monako u petak od 21.00, mogu da počnu sa slavljem.

Partizan je trenutno sedmi u Evroligi sa 18 pobeda i 14 poraza, koliko ima i Fenerbahče koji ima bolji međusobni skor od ekipe iz Beograda. Žalgiris je osmi sa 18 pobeda i 15 poraza, koliko ima i Baskonija na devetom mestu.


Evroliga, 33. kolo:

Crvena zvezda – Olimpijakos 87:79

Fenerbahče – Anadolu Efes 103:86

Valensija – Virtus Bolonja 79:68

Baskonija – Asvel 120:100

Petak:

20.30 Olimpija Milano – Barselona

21.00 Monako – Partizan


BONUS VIDEO Ludačka trojka Pantera uz faul

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar