Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crno-beli večeras dočekuju Fenerbahče (21), dok će crveno-beli u petak (19) ugostiti Albu iz Berlina, u 25. kolu elitnog takmičenja

Posle Kupa Radivoja Koraća, košarkaši Partizana i Crvene zvezde u različitom raspoloženju se okreću obavezanama u Evroligi. Do kraja ligaškog dela ostalo je još 10 kola i svaki meč može da bude presudan večitim rivalima u borbi za top 8 fazu.

Zbog toga su i jedni i drugi sačuvali reprezentativce, i neće biti na raspolaganju Srbiji za jednu od dve odlučujuće utakmice kvalifikacija za Mundobasket, sa Grčkom u Atini (petak, 18).

PROČITAJTE JOŠ

Procenjeno je da je bitnije da budu na raspolaganju Željku Obradoviću i Dušku Ivanoviću za izazove protiv Fenerbahčea odnosno Albe. I crno i crveno-beli bi na svojim parketima, nošeni sjajnom podrškom sa tribina, mogli da naprave iskorak ka top 8 Evrolige.

Beogradska Arena je odavno rasprodata i jasno je da će Partizan u prepoznatljivoj atmosferi pokušati da sruši moćnu četu Dimitrisa Itudisa. Crno-beli su savladali Fener u prvom meču sezone, slavili su usred Istanbula sa 73:72, a sada samo jedna pobeda deli dva tima na tabeli.

Zato je trijumf od dodatne važnosti, jer bi Partizan mogao da se poravna po broju pobeda, uz meč više u odnosu na predstojećeg rivala, u nikad izjednačenijoj borbi za plej-of elitnog takmičenja.

Biće jači i za Janisa Papapetrua i Jama Madara, koji su zbog ograničenog broja stranaca morali da preskoče Kup Radivoja Koraća u Nišu.

Tamo se Partizan i nije proslavio, s druge strane Zvezda je odbranila trofej Kupa, dobila je i večiti derbi u polufinalu, i u odličnom raspoloženju čeka Albu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Očekuje se i da tribine hale „Aleksandar Nikolić“ u petak budu krcate, te da huk navijača pogura izabranike Duška Ivanovića bliže evroligaškom doigravanju posle novog uspeha.

Zvezda je trenutno ispod magične crte, za razliku od Partizana, dok poslednjeplasirani Berlinci nemaju velike ambicije. Alba je zakucana za dno sa šest pobeda, a Zvezda bi morala da nastavi poteru za ekipama ispred sebe i ne bi smela da kiksne na domaćem parketu, ako želi da ostane u top 8 trci.

Alba će posle crveno-belih i na megdan crno-belima, takođe u Beogradu, nakon čega Partizan čekaju tri vezana gostovanja, jer idu na noge Virtusu, Armaniju i Efesu.

Zanimljivo da će i Zvezda i Partizan četiri od poslednjih pet utakmica odigrati kod kuće, što bi mogao da bude dodatni adut u top 8 trci, samo što će crveno-beli imati daleko lakši raspored.

EVROLIGA, 25. kolo

Četvrtak:

Makabi – Bajern 20.00

Armani – PAO 20.30

Real – Žalgiris 20.45

Partizan – Fenerbahče 21.00

Petak:

C. zvezda – Alba 19.00

Asvel – Efes 20.00

Valensija – Olimpijakos 20.30

Virtus – Baskonija 20.30

Barselona – Monako 20.45

Пласман обезедио Sofascore

BONUS VIDEO Nedović u epizodi „Je l’ ovaj lud“ i tehnička za klupu Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar