Foto: Starsport

Dešavanja iz Pireja pratite na Nova.rs!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa u meču 9. kola Evrolige rezultatom 88:83.

Crveno-beli su odlično ušli u meč, Nemanja Nedović je u uvodnim trenucima pokazao da će biti izuzetno raspoložen, što pa je vezao tri trojke, pogodio jednom za dva, te su crveno-beli uspeli da stvore i višak od osam poena u jednom trenutku.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, Zvezda je od tog trenutka stala dok je Olimpijakos na krilima Mustafe Fola podigao nivo igre, koristili su domaći nadmoć u reketu, pa je domaći sastav ubrzo uhvatio priključak, a u rezultatskoj klackalici u završnici prvog poluvremena stigao i do preokreta – 45:44.

Foto: Starsport

Iako su izabranici Janisa Sferopulosa pokazali u provm poluvremenu da mogu da igraju protiv grčkog giganta, početkom drugog dela Zvezda je stala, Olimpijakos je podigao nivo agresivnosti  u odbrani, dugo držao rivala na samo tri poena, pa je na kraju treće deonice imao 11 poena viška.

Foto: Starsport

No, bilo je jasno da bi Zvezdi jedan potez mogao da donese novi život što se i dogodilo, pogodio je Nemanja Nedović trojku uz faul, nadovezao se i Jago dos Santos trojkom pa su crveno-beli prišli na 80:75, potom uspeli da dođu i do dobrih odbrana, ali je u napadu usledio niz grešaka – promašena trojka Rokasa Giedraitisa, pa loš napad Nedovića koji je izgubio loptu u tranziciji, da bi potom dobio i tehničku grešku zbog gaženja linije u momentu kada su domaći uvodili loptu.

Na kraju, 88:83, pobeda Olimpijakosa u Grčkoj.

Blistao je Nedović sa 26 poena u Zvezdi, dok je kod Olimpijakosa najbolji bio Alek Piters sa 28 poena.

Olimpijakos – Crvena zvezda 88:83 (20:23, 25:21, 19:9, 24:30)

Dvorana: Mira i priljateljstva (Atina); Sudije: Olegs Latiševs, Tomas Travicki, Josip Radojković

Olimpijakos: Volkap 6, Kenan 15, Louncis 3, Larencakis 7, Rozakeas , Papas, Fal 14, Papanikolau 11, Bazdeikis 2, Piters 28, Sikma 2, Tanulis

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 15, Davidovac 5, Mitrović 8, Tobi 7, Bolomboj 7, Ilić, Nedović 26, Giedraitis 6, Kuzmić, Dos Santos 9