EPA-EFE/QUIQUE CURBELO

I dalje nemamo tačan spisak timova koji će naredne sezone igrati u Evroligi

Košarkaški Gran Kanarije sledeće sezone mogli bi da budu član Evrolige, iako su postojale naznake da će odustati od tog takmičenja, uprkos tome što su osvojili Evrokup.

Šampion Evrokupa standardno ima mesto u Evroligi naredne sezone, ali su se prethodnih nedelja pojavile informacije da će Gran Kanarija odustati od elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Po propisima, šampioni Evrokupa automatski stiču pravo učešća u Evroligi sledeće godine. Međutim, Gran Kanarija ozbiljno razmatra mogućnost da odbije takvu priliku. Zabrinutost je motivisana finansijskim, logističkim i takmičarskim izazovima koje postavlja regularna sezona od 34 utakmice, vrhunski protivnici i zahtevni rasporedi putovanja potrebni za balansiranje između Evrolige i španske košarkaške lige (ACB)“, objavio je „Basketnews„.

Ipak, usledio je preokret, pošto je Gran Kanarija obezbedila glavnog sponzora ne samo za sledeću nego i za narednih šest sezona.

Čelnici španskog kluba potpisali su sponzorski ugovor sa kompanijom „Drimlend“, a to je ujedno i najveći ugovor i istoriji kluba, koji prethodnih godina nije imao glavnog i moćnog sponzora.

„Veoma smo zadovoljni konačnim dogovorom. Ovo još ne znači da ćemo igrati u Evroligi naredne sezone, ali smo napravili veliki korak ka tome“, rekao je predsednik kluba Sitafa Savan.

Čelnici Evrolige konačnu odluku o foramtu takmičenja i učesnicima za narednu sezonu trebalo bi da donesu u junu. Ukoliko Gran Kanarija bude igrala, Valensija će se najverovatnije preseliti u Evrokup.

Gran Kanarija je poslednji put igrala Evroligu u sezoni 2018/2019. kada je zauzela 14. mesto od 16 timova sa osam pobeda i 22 poraza.

BONUS VIDEO Bolan pad Alekse Avramovića posle faula nad Tavaresom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar