Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Taktika se ispostavila kao odlična

Bek Real Madrida Fabijen Kozer otkrio je detalje sa ključna dva tajm-auta u finalu Evrolige, u kojem je njegov tim slavio protiv Olimpijakosa sa 79:78.

Utakmicu je rešio Serhio Ljulj pogotkom sa poludistance tri sekunde pre kraja, a potom je Kostas Slukas promašio šut za pobedu na drugoj strani.

PROČITAJTE JOŠ:

„Na tajm autu smo vrlo dobro znali da ćemo igrati pik-en-rol, samo nismo znali kome ćemo dati loptu. (Trener Ćus) Mateo neće ovo priznati, ali rekao sam mu da ne napada Vokapa jer mislim da je on najbolji odbrambeni igrač jedan na jedan u Evroligi. U poslednjem posedu to nismo želeli. Zato je Serhio (Ljulj) zadržao loptu, a sreća nam se osmehnula, jer je mogao i da promaši“, izjavio je Kozer.

Otkrio je i zašto je on bio na Slukasu u poslednjem napadu.

„Razgovarali smo o tome koga da stavimo na teren. Mateo je hteo da stavi Vilijams-Gosa na Slukasa, ali Najdžel je bio hladan, pa sam rekao: ’Stavi mene na Slukasa’. Na kraju je mogao i da pogodi jer sam izgubio ravnotežu posle njegove finte. Promašio je, imao sam sreće. Rodrigez je pogodio neverovatnu trojku koja nas je održala u životu, zaista neverovatan kraj sezone“.

PROČITAJTE JOŠ:

Kozeru je ovo bio peti Fajnal-for, a u finalu je ubacio 11 poena i bio jedan od ključnih igrača za Real.

„Jedini fajnal-for koji sam propustio bio je 2016. sa Baskonijom, kada sam zbog povrede leđa igrao samo pet minuta. Otad igram vrlo dobro“, rekao je Kozer.

Posle finala je zaplakao, ali je otkrio i razlog zbog kojih su ga savladale emocije.

„Komplikovana sezona za mene od starta. Imao sam manje povrede, izgubio važnog člana porodice, a moja supruga je bila u bolnici. Trudna je, ali nije bolesna. Hvala Realu koji se pobrinuo za nju, pa je bila i na utakmici. Znao sam da ću za nju dati sve, zato sam emotivan. Plakao sam na kraju meča, bilo je to zbog moje porodice“, zaključio je Kozer.

BONUS VIDEO Džanan Musa i reporter Sport kluba zapevali posle pobede na Fajnal-foru 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar