Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ovacije i skandiranje, ili uvrede sa tribina - deluje da su ovi drugi ipak u manjini

Košarkaši Crvene zvezde, ranjeni povredama, dočekuju Monako od 19 sati u drugom meču duplog kola Evrolige.

Bila bi to samo još jedna utakmica na evropskoj sceni da na klupi rivala ne sedi Saša Obradović. Bivši reprezentativac, osvedočeni zvezdaš i sada uspešan trener.

I ništa ne bi bilo sporno da se ne vodi polemika kako će biti dočekan bivši košarkaš i trener Crvene zvezde, koga su navijači Partizana nedavno pozdravili ovacijama u „Areni“.

PROČITAJTE JOŠ

Nekada ljubimac zvezdaša, neko ko je bio toliko čekan na klupi srpskog i regionalnog prvaka, rastao se u ne baš dobrim odnosima sa voljenim klubom.

Saša Obradović je bio trener Zvezde 2020. godine, u onoj korona sezoni, bez publike, i kako su rezultati bili ispod očekivanja došlo je brzo do prekida saradnje.

Imao je svega pet pobeda na 16 utakmica Evrolige i otišao je već krajem decembra 2020, a njegovo mesto zauzeo je povratnik Dejan Radonjić.

U više navrata je Obradović pokazivao koliko voli Crvenu zvezdu, svojevremeno su mu i oči bile pune suza kada je gostovao sa Albom u „Pioniru“, ali…

So na ranu je sipana kada je po odlasku sa klupe tražio ugovorom garantovana primanja i bonuse.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zbog toga je predsednik kluba Nebojša Čović znao da kaže kako postoje zvezdaši koji vole Zvezdu do poslednjeg evra, pa je među navijačima to glavni povod za raspravu oko dočeka sadašnjeg trenera Monaka.

„Ogromno razočaranje smo doživeli sa Sašom Obradovićem, nisam očekivao da će nam se to desiti. On nas direktno košta 650.000 evra. Ceo njegov ugovor je bio 750.000 evra, on nam je preko BAT-a i dobrim delom Evroliginih pravila skinuo nekih 650.000, ostalo nam je još 100.000 evra da platimo i to završimo. On je igračka legenda Crvene zvezde, bez obzira šta je uradio… Te priče oko ljubavi u sportu, to je ljubav do poslednjeg evra u sopstveni džep. Svi koji pričaju o ljubavi u sportu mislim da nisu iskreni. Tačka“, rekao je Čović leta 2021. godine.

Najveći broj onih je protiv vređanja klupske legende, bez obzira na sva dešavanja, čak se zalažu i za ignorisanje, što znači da bi bio dočekan kao Ćus Mateo, trener Reala – bez ikakve reakcije, uz tek po koji zvižduk.

Međutim, ima i onih koji su za daleko pakleniji doček, jer smatraju da nije zaslužio ovacije i kako bi inače bio pozdravljen zbog poteza koje je vukao prema klubu po odlasku.

„Ne. Ne i ne. Nikada legende kluba, nikada…“

„Pozdraviti ga nikad jačim aplauzom i ovacijama iskreno“.

„Ne treba. Treba navijati za naše, pobediti i ćao“.

„Ljudi, molim vas nemojte vređati Sašu Obradovića! Uključite bar malo mozak, ako ga imate“.

„Ni zvižduk, ni aplauz“.

„Iskulirati ga, nebitan lik“.

To su najčešći komentari na pitanje da li ga treba veđati, uz tek po koje „Da“ i „Naravno“, ali su ti stavovi baš u manjini.

BONUS VIDEO Prekid meča Zvezde i Reala, navijači ubacili punu času soka na teren