Malkom Dilejni (levo)/Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Amerikanac ima želju.

Bivši košarkaš Olimpije iz Milana Malkom Dilejni pričao je u podkastu litvanskog novinara „BasketNewsa“ Domantsa Urbonisa o načinu rada srpskih trenera, ali i tome da li bi zaigrao u Partizanu ukoliko bi se ukazala ta šansa.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo su večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, bili jedna od glavnih tema njihovog razgovora, a Amerikanac se dotakao Partizana, u kome igraju njegovi bivši saigrači Kevin Panter i Zek Ledej.

Dilejni je otkrio da planira povratak u Evropu i da je u pregovorima sa jednim timom, ali nije želeo da otkrije koji je to tim.

„Ja mrzim taj sprski sistem, taj stil treniranja. Zek i Kevin su moja mlađa braća, Panter je u Milanu postao jako blizak meni i družimo se van košarke i Zek i on, baš su mi kao braća. To je jedan od timova čiji poziv bih prihvatio da su me pozvali ranije, bio bih spreman. Čak i u sredini koja mi možda ovako ne odgovara, sa njima bi mi bilo mnogo bolje. Volim kada imam tim uz sebe, kao što je Erik rekao, ubaci me u sistem kao Partizanov gde se ne očekuje previše od tima, a imate mnogo potencijala, tu ja blistam. Rekao sam to i Panteru, nedostaje im plejmejker samo to im treba, a u Evroligi ćete se mučiti bez pleja ma ko da vam igra na ostalim pozicijama.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Već sam pričao o tome, pogotovo sa navijačima koji su me letos prizivali i rekao sam im ako me Partizan pozove doći ću. Nikada nisam igrao za tim sa takvim navijačima i malo me je bolelo kada se Zek i Kevin nisu vratili u Olimpiju. Mislio sam da smo izgradili tim koji će godinama biti zajedno pogotovo nakon Fajnal Fora, a i Kevin je igrao neverovatno pa mu je trener Mesina mnogo verovao i dokazao je da može da igra na najvišem nivou, a Zek je bio značajan za naš odlazak na fajnal-for i pričao sam sa Kevinom pre nego što je došao u Partizan, pričao mi je da bi želeo da se vrati u Milano i baš kao sa Zekom, nije došlo do dogovora. To je njihova stvar, odlučili su da idu u Partizan, tim koji je veliki i ima bogatu istoriju“, rekao je Dilejni.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar