Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza kaže da se sada oseća bolje, da se bolje razume sa Fakundom Kampacom i da je srećan zbog Džona Holanda posle meča s Olimpijakosom.

Zvezda je na svom parketu u 33. kolu Evrolige pobedila lidera na tabeli drugi put ove sezone. Ovog puta Olimpijakos je pao sa 87:79, a Vildoza je u tom meču imao 12 poena i pet asistencija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da smo odradili sjajan posao, posebno u poslednje tri četvrtine. Počeli smo sa igrom u njihovom ritmu i to nismo mogli da kontrolišemo, a na kraju smo igrali i odbranu i napad i pobedili smo“, rekao je Vildoza posle meča.

Iako Zvezda takmičarski nema šanse da se nađe u Top 8 Evrolige, znači joj što je nanizala četiri pobede u elitnom takmičenju.

„Bilo je važno za nas, kao tim moramo da pobeđujemo svaki put kad izađemo na teren. Svako od nas hoće da svaki put pobedimo. Imamo još jednu utakmicu kod kuće sa Fenerbahčeom i očekujem da će navijači biti ovde, kao i uvek“, dodao je Argentinac.

Na pitanje kako se lično oseća, pošto je ranije priznao da je zbog raskida sa devojkom Ainarom Hihon bio u takmičarskoj krizi, sada je to ostavio iza sebe.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

„Osećam se dobro, noge su mi dobro, šut mi se vraća i moram da poradim u donošenju odluka u napadu, ali se svejedno osećam sjajno. Mislim da mi je glava na mestu i to je dobro“, uverava Zvezdin bek.

Srećan je zbog Džona Holanda koji je u Zvezdi od avgusta, ali nije uvek igrao, niti konstantno, niti dobro.

Kada je Holand, koji je ubacio 17 poena Olimpijakosu prošao pored u hodniku, Vildoza mu je dobacio: „Srećan sam zbog tebe, čoveče“.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

„Stvarno sam srećan zbog njega, uvek donosi energiju. Zaslužio je to. To je zarazno i zaslužio je ovo“, kaže Vildoza, kada se okrenuo novinarima.

Prokomentarisao je potom i Fakunda Kampaca sa kojim sada u tandemu deluje opasnije na parketu, bilo da su zajedno u isto vreme u igri, ili da se smenjuju.

„Trebalo mi je malo vremena da se prilagodim Fakuovoj igri. Igrali smo neke utakmice van našeg ritma, sada se malo bolje uklapamo, ja znam kako da igram sa njim, on zna šta ja hoću i srećan sam što smo u istom timu. Znam šta može“, objasnio je Vildoza.

BONUS VIDEO: Trojka Petruševa sa zvukom sirene protiv Olimpijakosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar