Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terril

Mašinerija gazi sve pred sobom.

Nema šale sa Los Anđeles Lejkersima. Nakon što su u drugoj utakmici doživeli težak poraz, LEbron Džejms i ekipa su odlučili da uzvrate istom merom i pred svojim navijačima deklasiraju Golden Stejt Voriorse rezultatom 127:97 i dođu do prednosti od 2:1 u seriji.

Briljirao je Entoni Dejvis koji je još jednom podsetio na dane kada mu u reketu niko nije bio ravan.

PROČITAJTE JOŠ

On je bio najefikasniji pojedinac utakmice sa 25 poena uz 13 skokova, četiri blokade i tri ukradene lopte.

Pored toga je uveo u problem sa faulovima u ranoj fazi meča Drejmonda Grina, pa je centar Voriorsa na terenu proveo tek 23 minuta i postigao dva poena.

Veliku ulogu u trijumfu imao je i D’Anđelo Rasel, koji je svaki od 21 poena postigao u prvom poluvremenu, koliko je ubacio i Lebron Džejms, s tim da je Kralj veći deo poena doneo u nastavku, s obzirom na to da u prvoj četvrtini po prvi put u karijeri nije uputio ni šut ka protivničkom košu u plej-of utakmici u neverovatnih 275 nastupa.

Stef Kari je meč završio sa 23 poena, Klej Tompson je dodao 15, dok je Endrju Vigins ubacio 16. Sve to je u određenoj meri dovelo do toga da Golden Stejt do kraja ubaci svega 97 poena, manje nego na bilo kojoj prethodnoj utakmici u plej-ofu.

Lejkersi su odlično otvorili meč, sa 11 vezanih poena Rasela i već na startu stekli opipiljivu prednost. Golden Stejt je brzo uhvatio priključak, do kraja prve četvrtine i poveo. Ključni trenutak utakmice odigrao se u drugoj polovini drugog kvartala, kada je domaćin napravio seriju 17:6 i na odmor otišao sa dvocifrenom prednošću.

Voriorsi su u prvom napadu drugog poluvremena smanjili zaostatak na minus devet i to je bio njihov prvi i poslednji trzaj. Od tog trenutka prednost Lejkersa je praktično konstanto rasla, a pred kraj meča dostigala i maksimalnih plus 34.

Povrh svega, Lejkersi su uspeli da usled ogromne prednosti odmore Džejmsa i Dejvisa, koji su odigrali 33, odnosno 32 minuta. Kada na to dodamo činjenicu da su i prethodni meč završili ranije, tada zbog nedostićnog zaostatka, vodeći duo Lejkersa će punih baterija dočekati četvrtu utakmicu.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar