Košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević razočaran je posle slabog izdanja svog tima u Bolonji i poraza od Virtusa.

Zvezda je u 22. kolu Evrolige poražena sa 84:72, pa je posle poraza od Partizana, izgubila još jednom, prilično ubedljivo više po igri, nego po rezultatu na kraju.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve je bilo rešeno praktično u prvoj fazi meča kada se Virtus odlepio na gotovo 20 poena viška.

„Ne znam, osećam da nekako, već ne znam koju utakmicu zaredom lošije počinjemo, pogotovo u Evroligi taj zaostatak na početku je teže dostižan, jer se ipak radi o evroligaškim ekipama. Moramo da poradimo na tome, jer dajemo prostora na početku, posle toga jako teško možemo da hvatamo priključak“, rekao je Lazarević posle utakmice.

Problem koji se već neko vreme javlja bio je prisutan i protiv Virtusa koji je imao 27:9 u jednom trenutku.

„Kao i svaka ozbiljna evroligaška ekipa. Na kraju krajeva, kao što je i nas krasilo. Šta je konkretan razlog, ne znam, nije na meni da komentarišem, ali moramo da poradimo na tome“, kaže krilni igrač crveno-belih.

Foto: Starsport

Dodaje da nije imao nikakvu lošu nameru kada se obratio Benu Bentilu da mu pomogne u defanzivi.

„Kao i uvek svoju ulogu što se tiče defanzive, trudim se da dam maksimum, kakva god bila situacija na terenu. Da li igrači to prepoznaju ili ne, ja malo to u žaru kažem, nije on dečko imao lošu nameru, tako da… Svi imamo neke kvalitete. Možda je moj veći malo što se tiče toga, tako da, možda više doprinesem, ali moramo još svi pomalo. I ja naravno. Svi kolektivno da bi to bilo dovoljno za dodatni impuls i neki pozitivan ishod bilo koje utakmice“, objasnio je Lazarević.

Nije hteo da podeli šta je trener Duško Ivanović rekao posle meča u kom je Zvezda bila znatno podređenija nego koji dan ranije u evroligaškom derbiju s Partizanom.

„Te stvari ostaju u svlačionici, a trener će već podeliti svoje utiske sa novinarima. Mi moramo da ostanemo zajedno, da analiziramo i ovu i prethodne utakmice. Odrasli smo ljudi i moramo da se suočimo sa situacijom, moramo da se izdignemo jer nemamo mnogo vremena da razmišljamo loše“, zaključio je Zvezdin defanzivni specijalista.

Crveno-beli sada imaju deset pobeda i 12 poraza na tabeli elitnog evropskog takmičenja.

BONUS VIDEO: Nedović posle poraza od Virtusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar