Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nije ovo bila laka utakmica za vođenje

Trener Monaka Saša Obradović govorio je na konferenciji za medije nakon poraza od Partizana rezultatom 89:85 u 12. kolu Evrolige.

„Pre svega čestitam Partizanu na pobedi. Imali smo šanse da prelomimo u našu korist. Koristeći te prilike kada su igrači u bonusu, oni su to koristili savršeno, preko Kevina, Doužera, Nanelija. Nije bilo lako usprotiviti im se. Imali smo šanse, moraćemo da zaboravimo ovo i da idemo na sledeću utakmicu. Zadovoljan sam, bila je ovo plej-of utakmica, nijanse su odlučivale. Prilagođavanje u toku utakmice je moralo da bude na različite petorke. U nekim fazama igre smo dobro odgovorili. Nije lako kontrolisati emocije u ovakvoj atmosferi, tu mislim i na sudije, ali mislim da opet na kraju krajeva ne možemo biti nezadovoljni utakmicom“, rekao je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

Sezona Evrolige je možda izjednačenija nego prethodne sezone, a komentarisao je i primenu novog plej-in pravila.

„Da, sigurno je neizvesnija sezona, čak se možda razlika između ekipa od drugog do 13-14 mesta manje vidi. Neće se znati ko je gde, osim Reala, koji dominira. Mnogo toga zavisi od momentuma, duplih kola, povređenih igrača, mnogo faktora. Mislim da uloga favorita koju imamo i mi za plej-of je tu i mi to trebamo da opravdamo kroz svaku utakmicu. Što se tiče plej-ina, niko me nije pitao. Na ovoliki broj utakmica i na ovakve utakmice je vrlo rizično po meni. Sa druge strane za navijače je zanimljivije jer će biti više utakmica, ali sa druge strane biće više šanse za povrede igrača“.

Pred kraj je imao interakciju sa navijačima i sudijama, koje su donele nekoliko diskutabilnih odluka.

„Uopšte ja ne komuniciram sa navijačima, niti bih to sebi dozvolio. Gestikulacija normalna kao i svaka utakmica, da li prema sudijama ili igračima uopšte nije tema. To što je neko dočekan prvo na jedan, pa sada na drugi način nije bitno. Ja poštujem svakog i to je najvažnije“.

Monako će u narednom kolu gostovati Žalgirisu.

Sve mečeve Evrolige i Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar