Foto: Starsport

Košarkaši Real Madrida osvojili su titulu prvaka Evrope na završnom turniru juniorske Evrolige, što je "kraljevima" treća titula u poslednje četiri godine.

Real je do trofeja stigao pobedom nad francuskim Insepom 85:84 u neverovatnoj utakmici u kojoj je viđen produžetak, a jedan od junaka pobede „blankosa“ bio je Mitar Bošnjaković iz Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi Novosađanin se nije libio da šutira i preuzima odgovornost kada to niko drugi nije mogao ili hteo, pogodio je nekoliko bitnih trojki u trenucima kada je delovalo da je Real pred porazom.

Na kraju je završio meč sa 18 poena i 4/8 u šutu za tri poena. Šut za dva ga nije služio jednako kvalitetno, ali je i za dva pogodio dva šuta iz osam pokušaja. Ono što je najbitnije Realu, pogađao je kad treba.

Efikasniji od njega su kod pobednika bili Ugo Gonzales sa 23 poena i Egor Demin sa 26 poena, dok je Ismaila Dianj pogodio neke bitne šuteve na kraju i završio meč sa 10 poena. Demin je kao najkorisniji u Realu imao i 11 skokova i 6 asistencija.

Mitar je pored poena imao i 4 skoka i 2 asistencije, dok je Gonzales pored 6 skokova ima i 5 ukradenih lopti. U Insepu se istakao Žonas Bulefa sa 23 poena, Nolan Traore je meč završio sa 18, Nejtan Soliman sa 11, a Talis Sulak i Ugo Imga Mukuri sa po 10.

Dva tima su odigrala finale za pamćenje jer je tvrda prva četvrtina već nagovestila kakva će utakmica biti. Taj deo igre završen je 20:20 posle nekoliko promena u vođstvu.

U drugoj je uglavnom Insep vodio do pet poena razlike, što je radio i tokom treće četvrtine. Real je bio uvek blizu, ali nije mogao da uđe u veću seriju.

A onda je došla Mitrova četvrtina. U njoj je prvo iznudio faul za dva bacanja, onda je trojkom preokrenuo rezultat na 63:62 za Real, isto je uradio i trojkom za 68:67, da bi na pola minuta pre kraja asistirao Gonzalesu za trojku vrednu produžetka u koji se ušlo sa 73:73.

Insep je bolje otvorio i produžetak, Mohamed Diakite je doneo Francuzima 77:73, a onda Bošnjaković ubacio jednu od ključnih trojki pre nego što je Gonzales preokrenuo polaganjem u kontri. Od tog trenutka, na nešto više od dva minuta pre kraja, Real je delovao sigurnije mada se prednost svakog časa menjala.

Čak i u poslednjih dvadesetak sekundi nije moglo bez drame pošto je Deklan Duru ubacio penale za Realovih +2, a trojkom je to poništio Bulefa. Međutim, onda se Dianj našao na liniji bacanja posle faula i pobednik i novi-stari prvak Evrope bio je poznat.

BONUS VIDEO: Top5 akcija Real Madrida u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar