(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nije potpuno zadovoljan

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović izneo je svoje utiske o meču protiv Asvela, koji je njegov tim dobio sa 94:73.

„Vrlo važna pobeda za nas. Uvek je prvi meč težak, sa mnogo intenziteta, pritiska, želje za igrom. Sve je ovo pozitivno za nas. Prvo poluvreme je bilo dobro, imali smo sjajne procente šuta. Imali smo veliku prednost u važnom meču. Jasno je da moramo da igramo bolje. Moramo da napredujemo, jer svaki dan je novi dan“, rekao je Ivanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva utakmica je uvek nezgodna, ali Zvezda je prebrodila prvu prepreku.

„Ja sam rekao da je ovo za nas bila teška i opasna utakmica, a igrači su bili svesni toga. Sav pritisak što je bio, to je bilo pozitivno za njih. Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali odlično, imali smo propuste u odbrani, onako teške propuste, greške, ali kada se vodi onda je teško imati koncentraciju. Moramo da popravimo odbranu i da igramo bolje u napadu i da nalazimo bolja rešenja“.

Upitan je i koliko je teško pronaći pravu petorku tokom utakmice.

„Znate šta. Meni uopšte nije teško što imam dobre igrače, to je samo prednost za trenera, nikakav problem ja nemam“.

Zvezda je imala 50% u šutu za tri poena.

„Imali smo neke velike greške u odbrani, ali igrači su generalno dali svoj maksimum. Svi su izgarali, tako da je normalno da se prave greške. Greške su sastavni deo posla. Kada se bore ovako, to nije nikakav problem. Igrači su dovoljno iskusni, odigrali su dobro večeras. Imali su izvanredan procenat šuta, ali moraju da igraju i bolje“.

PROČITAJTE JOŠ:

Očekuje se da Zvezda bude sve bolja kako sezona bude odmicala.

„Napravili smo tim koji je skup dobrih igrača. Treba da napravimo dobar tim. To ne znači da je to dobar tim. Svako treba da nađe svoje mesto, da daju svoj maksimum. To je ono što oni treba da urade, zato su mene doveli ovde“.

Ivanović je iz ekipe za ovajmeč izostavio Jaga dos Santosa i Džoela Bolomboja, Dejan Davidovac i dalje nije dovoljno spreman, dok je povređen i Nemanja Bjelica.

„Najbolje bi bilo nama da imamo na klupi 15 igrača. Ne bismo imali problem. Ali tako je kako je…“.

Prokomentarisao je i atmosferu iz Arene.

„Fenomenalno. U Pioniru je bilo 10.000 – 11.000, a ovde je bilo duplo, to je fenomenalno. Pred 20.000 nisam igrao, u Vitoriji je bilo oko 15.000, to je rekord. Nadam se da će biti i više“.

Oprezan je Duško pred nastavak sezone.

„Šutnuli smo mnogo šuteva za tri poena, ali to su bili izgrađeni šutevi, bilo je rezonski. U drugom delu nismo pogodili dosta toga. Nećemo imati ove procente u svakoj utakmici. Moraćemo da igramo raznovrsno, da nemamo samo šut za tri poena. I danas je sve izgledalo sjajno“, zaključio je Ivanović.

Sve mečeve Evrolige i Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar