Foto: STARSPORT/Srđan Stevanović

Perfektno otvaranje nove sezone

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Asvel rezultatom 94:73 u beogradskoj Areni u prvom meču prvog kola Evrolige.

Od početka do kraja meča Zvezda je vodila, a već u prvoj četvrtini stekla je dvocifrenu prednost, koju je do kraja samo uvećala. Crveno-beli su trojke na ovom meču šutirali sa 50 odsto uspešnosti (17/34), a bila je moćnija od rivala i u skoku (40-31) i u asistencijama (19-17).

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj meč iz prvih redova beogradske Arene pratili su Boriša Simanić i Novak Đoković sa ocem Srđanom, ali i pojedini fudbaleri Crvene zvezde.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Šabaz Nejpir sa 21 poenom, dok je Rokas Giedraitis imao 17 uz pet skokova. Odličan je bio i Marko Simonović sa 14 poena, dok je Nemanja Nedović imao 12 poena uz po tri skoka i asistencije.

Najbolji u timu Asvela bio je Žofri Lovernj sa 18 poena i šest skokova, dok je Nando De Kolo imao 13 poena i pet asistencija. Po 13 poena imali su i Luvavu Kabaro i Majk Skot.

Zvezda u narednom kolu gostuje Žalgirisu, dok će Asvel na svom terenu dočekati Partizan.

Foto: STARSPORT/Srđan Stevanović

Lovernj je otvorio utakmicu promašenom trojkom, ali i poenima pod košem, dok je Branko Lazić odmah uzvratio sa tri poena. Francuz je još jednom bio sjajan pod obručem rivala, ali je Simonović ubacio trojku za 6:4, a a nadovezao se i Nejpir na isti način. Luvavu je pogodio težak šut preko ruke, ali je Simonović ubacio još jednu trojku, a sa dugom dvojkom se nadovezao Giedraitis u kontri – 14:6. Egbunu je bio samo polovičan sa penala nakon veoma sumnjivog faula Simonovića, a Nejpir je ubacio još jednu trojku, pa je Parker zvao tajm-aut – 17:7.

Asvel je nakon odbrane preko Lija stigao do nova tri poena, ali je Simonović odgovorio na pametan način na drugoj strani. Lovernj je nastavio da dominira pod košem, ali je Giedraitis ubacio još jednu trojku, šestu za Zvezdu u prvoj četvrtini. Lovernj je opet „pocepao“ mrežicu, ali je i Nejpirov prodor bio sjajan za plus 10.

Teodosić je promašio prvi šut za tri, ali ni Skot nije bio uspešan. Simonović je došao do 10. poena, a brzo je poentirao i Li za 26:16. Tobiju je lopta izašla iz koša, Zvezda je odigrala dobru odbranu, ali je Hanga u kontri promašio zicer. Međutim, ispravio se ubrzo trojkom, Skot je ubacio šut sa poludistance, a onda je Teodosić dva puta promašivao – 29:18.

Foto: Starsport

Druga četvrtina otvorena je sa nekoliko promašaja na obe strane, a De Kolo je prekinuo tu crnu seriju. Ivanović je nakon nešto više od dva minuta zatražio tajm-aut, koji je definitivno probudio crveno-bele. Teodosić je nakon toga ubacio trojku, a nakon ukradene lopte se Hanga spetljao u kontri. Zvezda je uspela da zaustavi De Koloa, a Nedović je sa penala došao do poena. Ubrzo nakon koša Egbunua uspeo je Nedović da poentira i uz faul, a ponovo je ubacio i penal za 37:22. Egbunu je zakucao, Nejpir je promašio trojku, ali je onda izveo majstorijski dribling i ubacio šut za dva poena. Lovernj je smanjio na 12 razlike, ali je Giedraitis ubacio novu trojku – 42:27.

Litvanac je nastavio da pogađa trojke, dok je Mitrović bio polovičan sa penala. De Kolo je ubacio dva od tri penala, a Giedraitis još jednu trojku za plus 20 – 49:29. Egbunu je uspešno rešio akciju, a Nejpir je iz driblinga pogodio trojku preko ruke za 52:31. U poslednja dva napada u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka.

Lovernj je drugo poluvreme otvorio trojkom, a Nejpir ubačenim penalima, kao i Luvavu. Nejpir je pogodio trojku za plus 20, a Simonović je nakon kvalitetne odbrane moćno zakucao. Nejpir i Giedraitis su promašivali trojke, ali se Simonović izborio za još jedan napad, u kojem je Lazić „pocepao“ mrežicu šutem za tri. De Kolo je uzvratio istom merom, a Giedraitis nije uspeo da se nadoveže – 62:40.

Foto: STARSPORT/Srđan Stevanović

De Kolo je nakon nekoliko loših napada ubacio trojku, a Nedović je položio u kontri nakon ukradene lopte. Luvavu je bio precizan pri šutu za tri, a onda je Nedović napravio faul u napadu. Li je lako prošao do koša za -16, a Zvezda je odigrala još jedan loš napad. Luvavu je bio uspešan sa penala, ali je Nedović na isteku napada ubacio trojku sa velike udaljenosti.

Srpski bek je ukrao još jednu loptu, a Hanga je poene zaradio sa penala. Luvavu je promašio otvorenu trojku, ali ni Tobijev šut nije bio dobar. Skot je trojkom smanjio na 69:53, a Tobi je napravio faul u napadu. Frenk Džekson je iz prodora došao do svojih prvih poena, a Nedović i Toibi nisu bili uspešni u poslednjem napadu u trećem periodu – 69:55.

Giedraitis je ubacio jedan od dva penala, a onda je promašio trojku. Jakov je oba penala promašio, a prelepu akciju Zvezde krunisao je Simonović za 72:55. Nedović je dodatno povećao prednost crveno-belih, pa je Parker morao da traži tajm-aut na minus 19 za njegov tim. Asvel je uspeo da napravi seriju 0:5, ali je onda Nejpir pogodio trojku.

PROČITAJTE JOŠ:

Skot je imao 1/3 sa penala, a Zvezda je odigrala nekoliko loših napada zaredom. Skot je „izmislio“ nove poene za goste, ali je Mitrović pametno iznudio faul i ubacio slobodna bacanja, a onda odigrao i sjajnu odbranu. Ilić je lepu asistenciju Teodosića pretvorio u trojku za 82:63.

Luvavu je pogodio pod faulom Teodosića, a ni penal mu nije bio problem. Mitrović je „spakovao“ zicer Giedraitisu, Lovernj je bio polovičan sa penala, a Hanga je bio uspešan u prodoru. De Kolo je pogodio trojku za 86:70, Hanga nije uzvratio, ali je lupio sjajnu rampu na drugoj strani. Ipak, Lovernj je uhvatio ofanzivni skok, pa poentirao uz faul, ali sa penala nije bio siguran. Ilić je ubacio loptu u koš nakon ofanzivnog skoka, a onda je uspeo i da ukrade loptu. Mitrović se nagradio poenima u smirenom napadu, a Lovernj je sa penala opet bio polovičan. Mitrović mu je odmah odgovorio na drugoj strani i to sa četiri vezana poena, kojima je i zatvorio meč.


Crvena zvezda – Asvel 94:73 (29:18, 23:13, 17:24, 25:18)

Dvorana: Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Roha, Paterniko, Pastusjak. Gledalaca: 18360.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić 3, Hanga 7, Mitrović 9, Lazić 6, Simonović 14, Nejpir 21, Tobi, Ilić 5, Nedović 12, Giedraitis 17, Kuzmić. Trener: Duško Ivanović.

Asvel: Skot 13, Li 7, Lovernj 18, Luvavu 13, Dalo, E. Džekson, De Kolo 13, Egbunu 7, Fol, Endiaje, Jakov, F. Džekson 2. Trener: Ti Džej Parker.


Sve mečeve Evrolige i Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Standings provided by Sofascore

CRVENA ZVEZDA - ASVEL 94:73

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar