Đanmarko Poceko
Đanmarko Poceko; Foto: AP Photo/Michael Sohn

Đanmarko Poceko, italijanski harizmatički trener, konačno je progovorio o rastanku sa Asvelom u kojem se zadržao tek nekoliko sedmica.

Poceko je na klupi Asvela zamenio Ti Džej Parkera, brata vlasnika kluba, tačnije legendarnog Tonija Parkera. Iako je Poceko imao nekoliko zapaženih uspeha sa francuskim timom, otkaz je dobio posle pobede nad Žalgirisom oko Nove godine.

„Iskustvo u Asvelu me je mnogo promenilo. Još sam ubeđeniji u neke jasne ideje o košarci. Znam još više gde hoću da idem kao trener, kako da vodim tim i verujem da je najvažnije imati igrače određenih osobina i sportske etike. Ja sam taj koji bira put. To je ključno gde hoću da idem u košarci. Ima nekih stvari oko kojih ne pravim kompromise“, rekao je Poceko.

PROČITAJTE JOŠ:

Toni Parker je nakon rastanka sa Pocekom javno kritikovao trenera.

„Mislim da je odustao. Bio je sve negativniji, teško je motivisao igrače i nismo mu više verovali. Zbog njega se povredio De Kolo, previše ga je opteretio. veoma sam razočaran u njega“, rekao je Toni Parker između ostalog.

Poceko je konačno spremio odgovor.

„Nema poente kriti, patnja je bila neviđena, bez presedana. Uvek se ponašam isto, niko ne može da utiče na mene. Rođen sam na košarkaškom terenu sa svim vrstama saigrača, nikad mi nije palo na pamet da nekog drugog krivim za neku situaciju kojoj sam se nadao. Šta god se desi, pozitivno ili negativno me je podizalo“, istakao je Poceko.

Italijanski selektor sada okuplja reprezentaciju u Pezaru, jer „azure“ očekuju dva meča u kvalifikacijama za Evrobasket naredne godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar