KK Partizan
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Biće teško na gostovanju u Turskoj

Bek Partizana Danilo Anđušić spreman je za gostovanje Efesu u petak od 18.30 u okviru 10. kola Evrolige.

„Očekuje nas veoma jaka utakmica, gostujemo dosta jakom protivniku koji ima sjajne igrače. Do sada u sezoni nisu pokazali to u punom sjaju, radi se stvarno o vrhunskim igračima i neće biti nimalo jednostavno. Idemo tamo sa ciljem da ostvarimo pobedu u gostima i da odigramo što bolju utakmicu. Znamo gde grešimo, gde pravimo greške, pogotovo sada u Ljubljani i znamo način na koji želimo da igramo i nadam se da ćemo uspeti u tome“, započeo je Anđušič.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvrnuo se na poraz od Cedevite u ABA ligi, gde crno-beli sada imaju skor 5-3.

„Nismo očekivali ni mi. Imali smo na početku tri poraza, ali ja verujem da je sezona duga, da ima dosta utakmica.. Naravno da neke utakmice nismo smeli da izgubimo. Svi imaju dobre ekipe, dobre igrače, tako da ukoliko tog dana nismo na maksimumu, svako može da nas ugrozi. Dozvolili smo mnogo primljenih poena, i to je nešto što ne sme da nam se dešava u budućnosti. Znamo da u napadu imamo dovoljno talenta i da možemo da postignemo onoliko koliko je potrebno, ali mislim da sutra trebamo da napravimo korak dalje u odbrani i ako se to desi, verujem da ćemo igrati sjajnu košarku“.

Partizan je trenutno u teškoj situaciji, pošto ima tri povređena igrača, a veoma težak raspored.

„Nije lako. Igra se utakmica za utakmicu svaka dva dana i nemaš mnogo prostora za razmišljanje šta je bilo i šta će biti. Ta utakmica je bila u Ljubljani pre dva dana, vratili smo se, vršili analizu gde smo grešili, okrećemo se novim utakmicama. Nije svejedno što je Kevin toliko odsutan, Trifa, sada Aleksa, Smajli je bio odsutan… Nadam se da će to da se reguliše i da se uskladi, da se polako vraćaju u ceo sistem jer sigurno da je lakše kada imamo ceo tim na raspolaganju. Ali opet, mi koji igramo, ne razmišljamo previše o tome, na svakoj utakmici moramo da damo maksimum i ostvarimo pobedu. Znamo šta je recept za dobru igru i za pobedu“, zaključio je srpski bek.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar