Željko Obradović
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Odbrana će biti ključ

Trener Partizana Željko Obradović najavio je duel protiv Efesa u 10. kolu Evrolige u petak od 18.30 u Istanbulu.

Crno-beli u ovaj meč ulaze nakon poraza od Cedevita Olimpije u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma važna utakmica protiv veoma dobrog tima. Neke informacije su da oni imaju probleme kao mi sa povređenim igračima, to će se sve znati na dan utakmice. Efes je ekipa koja ima mnogo kvaliteta i napadački i odbrambeno, projektovana je za najviše ciljeve. Poznajem trenera, bio je moj pomoćnik u Fenerbahčeu sedam godina i ponovo treba da se vratim i počnem od onoga što je najslabije kod nas, a to je odbrana. Moramo da igramo mnogo bolju odbranu ako želimo da dobijemo utakmicu“, rekao je Obradović.

Dotakao se stanja Alekse Avramovića.

„Trebalo bi da dobijem informaciju tokom dana. Imao je tu povredu zbog koje je morao u bolnicu. Sigurno neče sa nama u Istanbul. Panter je još uvek je daleko od toga da se vrati“.

Van terena će biti tri igrača.

„Trifunović, Avramović i Panter su van“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Partizan je ove sezone izgubio nekoliko utakmica u neizvesnoj završnici.

„Situacija je uvek ista. Nema vremena da se previše pati i raduje, to ponavljam, svakom treningu i utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i pokušavamo da se pripremimo na najbolji mogući način. Gledaš sebe i gledaš da izvučeš pouke iz onoga što si radio na prethodnoj utakmici, onoga što nije dobro. To radimo i nećemo odustajati. Najvažanije je da veruješ sam sebi i da male stvari, ako si par utakmica izgubio na način da odlučuje jedna lopta ili posed, onda znači da svaka izgubljena lopta, svaki skok, svaki šut, svako zagrađivanje, dobra ili loša odluka, od toga zavisi da li si uspešan ili ne. Takav je naš život, naš posao, jedna lopta odlučuje skoro uvek u svemu“.

Crno-belima ne ide najbolje u ABA ligi ove sezone, dok u Evroligi imaju skor 4-5.

„Ne verujem da treba da utiču (razultati iz jednog takmičenja na drugo). Razmišljam o svakom sledećem protivniku, to je jedini način da ostaneš fokusiran i da se pripremaš dobro za utakmicu. Ako se vraćaš nazad nije dobro, osim ako ne želiš da ispraviš neke stvari, ali to se radi na treningu“, zaključio je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar