Andrea Trinkijeri Partizan vs Bayern Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nova trenerska promena.

Ono što se priča skoro mesec dana se i dogodilo. Žalgiris je odlučio da promeni trenera i da umesto Kazasa Maskvitisa koji je platio ceh lošim rezultatima na klupu dovede Andreu Trinkijerija.

PROČITAJTE JOŠ

Maksvitis, selektor košarkaške reprezentacije Litvanije, bio je trener Žalgirisa od aprila 2022. godine.

„Odluka nije bila laka, ali su obe strane došle do nje. Iako smo pre nekoliko nedelja ukazali poverenje, u poslednje vreme igra i rezultati ne zadovoljavaju ni trenerski štab, ni rukovodstvo kluba, ni tim, ni navijače“, prokomentarisao je direktor Žalgirisa iz Kaunasa Paulius Jankunas.

On je istakao zahvalnost litvanskom stručnjaku.,

„Maksvitis se pridružio Žalgirisu u teškom trenutku, a prošla sezona je pomogla timu da se vrati tamo gde želimo da budemo. Zahvalni smo mu na njegovom radu ovde. U svakom slučaju, košarka uvek prolazi kroz različite procese, tako da je vreme za promene. Ovo bi trebalo da pokrene tim napred. Novi trener u Žalgirio Arenu dolazi spreman i nadamo se da ćemo njegovim dolaskom stabilizovati situaciju.“

Novi menadžer Žalgirisa, Andrea Trinkijeri, u poslednje tri godine trenirao je minhenski Bajern. Trenirao je i beogradski Partizan, Brose Baskets Bamberg, Uniks Kazanj, nekoliko italijanskih klubova i košarkašku reprezentaciju Grčke.

U Evroligi je radio osam sezona, a 2021. i 2022. Bajern iz Minhena se kvalifikovao za plej-of Evrolige i jednom bio blizu plasmana na Fajnal-for pod njegovim vođstvom.

BONUS VIDEO Svi poeni Partizana u porazu od Virtusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar