Cirkus u Nišu: Šest izmena Proletera, trener priznao grešku

Fudbal 30. avg. 202007:29 > 08:04
Podeli:
Foto: Printscreen/Youtube/Superliga

Svašta je moguće videti u srpskom fudbalu, koji odavno više liči na cirkus, nego na jednu ozbiljnu fudbalsku ligu.

Ovoga puta novi momenti za istoriju, a sve se dogodilo u Nišu na utakmici šestog kola Superlige između domaćeg Radničkog i Proletera.

PROČITAJTE JOŠ

Utakmica je završena pobedom Nišlija na „Čairu,“ ali je rezultat ostao u drugom planu zbog međusobne tuče fudbalera na putu ka svlačionici, kao i nesvakidašnjem podatku da je umesto dozvoljenih pet izmena, gostujuća ekipa napravila nedopustivih šest!?

Da, dobro ste pročitali. Proleter je na „Čairu“ napravio jednu izmenu više i to je promaklo arbitrima. Previd ili nešto drugo, tek delegat Vuk Blečić i četvrti sudija Danilo Grujić, dozvolili su treneru Proletera Branku Žigiću da u igru ubaci i šestog fudbalera.

Prvog fudbalera zamenio je na poluvremenu, da bi u nastavku susreta do poslednje sudijskog zvižduka na teren poslao još petoricu.

Sam Žigić je posle meča priznao da je napravio grešku i da se, navodno, malo zabrojao, uputivši izvinjenje za takav postupak.

„Imamo pravo na pet izmena u tri različita vremenska intervala. Posle završetka utakmice sam saznao. Izvršili smo izmenu na poluvremenu, kada smo umesto mladog, borbenog Jankovića uveli Mitrovića. U drugom poluvremenu smo u tri intervala zamenili pet igrača. Bavim se utakmicom, koja je bila teška, desio se propust, ali mislim da četvrti sudija ima dosta uticaja na to, delegat utakmice isto tako mora da vodi računa o tome. Ne tražim krivca u njima, ni u mom stručnom štabu. Saznao sam to posle utakmice, znam da nemam pravo da napravim šest izmena. Ako sam nešto pogrešio izvinjavam se delegatu i četvrtom sudiji Grujiću, ali stvarno se ne bavim time“, poručio je posle poraza svog tima Žigić.

Radnički je odneo pobedu rezultatom 2:0, tako da pomenutih šest izmena Proletera nije uticalo na rezultat, ali ostaje da se vidi kakve će posledice snositi Proleter zbog nedopustivih šest izmena.

 

 

Komentari

Vaš komentar