Novak i Jelena Đoković
Foto: STARSPORT/Predrag Milosavljevic

Najbolji teniser planete Novak Đoković vlasnik je kompanije "Quant BioRes" koja se bavi razvojem tretmana protiv koronavirusa.

Ovu informaciju je u sredu objavio Rojters, pozivajući se na svoj izvor, a Nova.rs je imala uvid u danski poslovni registar koji je to potvrdio.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak ima 40,80 odsto udela beneficiranog vlasništva, dok njegova supruga Jelena ima 39,20 odsto, ali se ne zna koliko su uložili u kupovinu.

Forbs ovu kompaniju naziva „misterioznom“, a CNBC da je posredi „kontrola štete“ za ono što se nedavno desilo u Australiji.

Treći vlasnik prava, pored Novaka i Jelene Đoković jeste Entoni Čarls Silingsbi, koji se, osim kao beneficirani, vodi i kao legalni vlasnik.

Firma je formirana trećeg juna 2020. godine i kao kapital je tada navedena suma od 500.000 danskih kruna, što je oko 70 hiljada evra.

Registrovana je u Seborgu u Kopenhagenu, a spomenuti Silingsbi se nalazi i među titularima je i Ana Eva Šarlota Silingsbi, te firma Tulua doo iz Beograda.

Izveštaj za 2020. godinu pokazuje da je „QuantBioRes“ poslovala sa gubitkom od 1,1 milion kruna, što znači 600 hiljada danskih novčanica više od uvodnog kapitala.

Prevedeno u one evropske, to je oko 150 hiljada evra. Kada se prebacite na zvanični sajt kompanije, može se videti da se ona bavi takozvanom „RRM“ tehnologijom.

Njen tim biohemičara, fizičara, inženjera i programera istražuje tretmane i lečenje retrovirusa i otpornih bakterija.

Među one viruse koji su polje interesovanja Quant BioRes-a je, samim tim i koronavirus.

Novak morao iz Australije jer nije hteo vakcinu, Foto: Tanjug / AP Photo/Darko Bandic

RRM je skraćenica od „Resonant Recognition Model“ i odnosi se na tehnologiju „elektromagnetne frekvencije za ciljanje proteina u ćelijama i može se koristiti za inhibiciju procesa replikacije RNK SARS-CoV-2 kod ljudi“.

Kompanija je na svom sajtu navela da je sa istraživanjima započela jula 2020. godine, a Rojters je ranije pisao kako ima desetak stručnjaka u Sloveniji, Danskoj i Australiji.

Zanimljivo je da se na sajtu između ostalog nalazi i citat Nikole Tesle, gde se navodi da „ako želite da razumete tajne svemira, mislite o energiji, frekvenciji i vibraciji“.

Poznato je koliko Novak Đoković poštuje rad srpskog naučnika i njegova dostignuća na polju nauke.

Novak Đoković Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

S druge strane, nije nepoznato ni koliko je problema nedavno imao sa australijskim vlastima koje su mu napravile skandal zato što se nije vakcinisao protiv korone.

„Quant BioRes“ razvija nevakcinalne metode, odnosno preventivne metode, koje sprečavaju aktivaciju koronavirusa u organizmu.

Pitanje je koliko će ova tehnologija, sve i da narednih meseci napravi ozbiljne pomake, moći da pomogne srpskom teniseru da izbegne obaveznu vakcinaciju koju traži sve više država.

Jelena i Novak Đoković Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / Profimedia

Ostvaruje se upravo ono što se Novaku nije dopadalo pre dve godine kada je rekao da ne bi želeo da ga neko primorava na vakcinu kako bi mogao da igra tenis.

Francuzi su ove nedelje odlučili da će vakcina biti obavezna, stroge mere zaštite se očekuju i od Engleza i od Amerikanaca, pa je pitanje gde će sve Novak moći da se takmiči ako ne bude prihvatio neizbežno.

I ono važnije, hoće li moći da obori rekord i osvoji 21 Grend slem titulu, kojom bi se osamio na vrhu u svetu muškog tenisa.

BONUS VIDEO: Novak stigao kući iz Australije posle deportacije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar