Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Ovo je jedna od onih priča koju bi trebalo krenuti sa kraja. U trenutku kada smo se opraštali, Kreg O'Šonesi, vodeći analitičar strategije u tenis, dobacio je "Hajde da ovo bude nešto lepo o Novaku, hajde da krenemo da gasimo požar". Evo i onog dela koji je prethodio rastanku.

Foto: Nova.rs

Evo i onog dela koji je prethodio rastanku.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma sam dobro, lepo je u Melburnu. Obožavam da budem u Australiji, rođen sam tri sata severno odavde i veoma uživam kada se vratim“, počeo je za Nova.rs O’Šonesi koji nam je pojasnio i da nikada nije bio u Srbiji.

Nije želeo da prognozira ko bi na kraju mogao da osvoji titulu.

„Previše je rano, dajte mi nekoliko rundi. Moram da vidim ko kako igra, neki su imali i koronavirus, ne znamo kako izgledaju“.

Pojasnio je da danas sa Đokovićem nema nikakav kontakt, ali da je bio oduševljen gestom u Italiji.

„Nisam u kontaktu sa Novakom, bio sam tri godine u timu sa njim od 2017. do 2019. godine. Nastavili smo dalje. Videli smo se u Torinu na Završnom mastersu i lepo smo popričali, čak sam mu predstavio i svog sina. Novak je bio sjajan, slikali smo se i dobro popričali. Nemamo stalan kontakt, ali kada se vidimo se svakako ispričamo“, rekao je O’Šonesi za Nova.rs.

Kao Australijanac izneo je mišljenje o onome što je Vlada ove države priredila Novaku. Ipak, pomalo je zabrinjavajuća činjenica da se iz reči ovog stručnjaka oslikava da je zabrinut da li će prvi reket sveta opet igrati.

Kreg O'Šonesi
Kreg O’Šonesi i naš novinar Miodrag Dimitrijević u Melburnu; Foto: Nova.rs

„To je veoma nesrećno na svakom nivou. Novak je dobar tip zaista, ima mnogo delova u ovoj priči. Tu je Tenisa Australije, tu je Novakova vakcinacije… I dalje će sve morati da se raspetlja. Mislim da je Novak pametan da ne komentariše ništa dok se turnir ne završi. Sve nas zanima šta ima da kaže, ali ništa više ne bih dodao. Samo moram da naglasim da je bilo izuzetno nesrećno. Svi pričaju da je bio zbunjen, pominje se mnogo oprečnih informacija. Niko ovde ne želi da vidi da bilo ko prolazi kroz to. Sa druge strane, svi igrači su vakcinisani ovde. Teško je, želimo da vidimo Novaka ponovo na Turu – to je prva stvar.“

Ne može da proceni kako bi sva ova dešavanja mogla da utiču na njegovu karijeru.

„Još uvek ne znamo kako će uticati na njegovu karijeru. Pročitao sam da će svi igrači i na Rolan Garosu morati da budu vakcinisani, biće isto, ako ne i gore. Sada čak i za Indijan Vels morate da budete vakcinisani. Loptica je na Novakovom terenu, on ima snažna uverenja i čestitam mu na tome. On je veoma odlučan i to mu je donelo mnogo titula, ta odlučnost na teniskom terenu je neverovatna. Ali sada je vreme za odluku. Nije na tebi i meni da spekulišemo, već do turnira i zemlje da kažu ‘Evo pravila i propisa ukoliko želite da igrate na turniru’. Sve je sada na Novaku.“

Predložio je na kraju O’Šonesi i pravi mirovni sporazum.

„Voleo bih da vidim… Zapravo, potrebna nam je voda. Sve ovo što se sada dešava je požar i naduvano je i veoma je vrelo. Svi želimo da vidimo Novaka ovde, želimo da ga vidimo da opet igra. Ima još mnogo toga da odigra do kraja karijere, ima 34 godine, ali ima još mnogo pred sobom. Želimo da vidimo ostatak njegove karijere i da ga vidimo nazad na terenu. Ako možemo da pospemo vodu na požar i budemo hladne glave kako bi pokrenuli diskusiju i da shvatimo kako možemo da radimo zajedno, a ne da se razdvajamo to bi bilo sjajno“, završio je O’Šonesi za Nova.rs.

BONUS VIDEO Kecmanović sa navijačima posle pobede u 1. kolu Australijan opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar