Novak Đoković je u ponedeljak rano ujutru na sudu pobedio Vladu Australije, odluka od ukidanju vize za ulazak u zemlju je poništena, a sudija je naredio njegovo momentalno puštanje. Međutim, to nije bio kraj haosa, nego samo nastavak cirkusa u Melburnu u kojem je trenutno na slobodi, barem do utorka.

Najbolji teniser je pušten na slobodu i vraćene su mu sve stvari koje su bile oduzete.

Iako je izvojevao veliku pobedu, pala je u senku zbog novonastalih dešavanja u Melburnu i potpuno je jasno da sve što se događa nema veze sa sportom, već sa politikom.

PROČITAJTE JOŠ

Suđenje je počelo nešto posle ponoći, kasnilo je iz bizarnog razloga, najpre su izlagali Novakovi advokati, pa onda državni pravni tim.

Đokovićevi advokati iznosili su detaljne podatke o putnoj dokumentaciji, dokumentaciji koja potrkepljuje medicinsko izuzeće, govorili su o tretmanu granične policije i brojnim greškama australijskih vlasti.

Šta je više ovaj čovek mogao da uradi?“, rekao je sudija Keli aludirajući na to da je Novak ispunio sve propise države Viktorije prilikom ulaska u zemlju.

Sudija Keli presudio je u Novakovu korist, ali je onda advokat australijskih vlasti Kristofer Tren izjavio da ministar za imigracionu politiku Aleks Houk ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića iz zemlje, iako je sud drugačije odlučio.

Pojavila se i prva Noletova fotografija, iz suda je automobilom otišao u zgradu svojih advokata, a cirkus u Melburnu dobio je novu epizodu.

Njegov brat Đorđe potvrdio je kako Novaka opet hoće da zatvore i time najavio novi skandal, vozila policije bila su svuda oko zgrade i postoji mogućnost da opet bude uhapšen, što je i izričita namera australijskih vlasti.

„Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, Australija je jako nesrećna, žive u teškim uslovima u pandemiji i zaključani su. Ono što mi možemo da uradimo sa naše strane, da se angažujemo i pustimo ovu vest da Novaka opet hoće da ga zatvore. Novak je bio sa advokatima u prostorijama gde su bili tokom suđenja, razmišljali su o opcijama. Mislim da je ovo za vlasti bio jedan veliki poraz, izbubili su, a mislili su da mogu ceo sistem i Novaka da pobede“, poručio je Đorđe Đoković gostujući na TV Prva.

Podrška Novaku Đokoviću u Melburnu Foto:REUTERS/Loren Elliott

Veliki broj ljudi okupio se ispred Novakove zgrade, uzvikivali su „oslobodite Noleta“, došlo je i do sukoba i koškanja sa policijom, sve to dešavalo se oko 21 sat po lokalnom vremenu i polako je padao mrak u Melburnu.

Dakle, federalni sud Australije doneo je odluku da se poništi ukidanje vize Novaku Đokoviću, najbolji teniser sveta je oslobođen, ali ipak je mogao da bude deportovan u roku od četiri sata, iako je izvojevao veliku pobedu nad vlastima Australije.

Kako je pomenuti rok nakon sudske presude istekao, Đoković je trenutno i zvanično slobodan, ali postoji mogućnost da u utorak ili sredu ipak bude deportovan. Rasplet se tako i dalje čeka, da li će Novak biti zaista deportovan ili će imati priliku da napdne rekordni 21. grend slem i ispiše istoriju u slučaju da 10. put trijumfuje na Australijan openu?

ŠTA SVE ZNAMO DO SADA?

Novak pobedio Australiju: Poništena odluka, vreme je za istorijski grend slem

VIDEO Haos ispred Novakove zgrade, navijači opkolili vozilo pod rotacijom

„Šta je više čovek mogao da uradi?“: Poruka sudije o Novaku odzvanja svetom

Advokat preti posle poraza: Ministar može da deportuje Đokovića

Sudija svim silama uz Đokovića: Da se niste usudili da ga deportujete

„Novaka opet hoće da zatvore“: Đokovićev brat najavio novi skandal

Ðoković prvi put otkrio: Nisam vakcinisan, dva puta sam preležao koronu

Poruka Novaka posle suđenja prekinula slavlje, u porodici muk

On odlučuje o Novakovoj deportaciji – ko je ministar poreklom s Balkana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar