Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Novak Đoković se nalazi u zaočeništvu u migrantskom hotelu u Melburnu gde čeka na odluku australijskih vlasti povodom žalbe na ukidanje vize, a sa njim se nalazi i Čehinja Renata Voračova koja je tu završila iz istih razloga.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je ona nesmetano ušla u Australiju i igrala turnire, sada je u istom problemu kao i Novak, a za Češke medeije je otkrila detalje o smeštaju u kojem se nalazi.

„Čak i ne znam da je ovo hotel. Doveli su me u sobu rano ujutru, u sobi sam i ne daju mi da idem bilo gde. Uslovi su jednostavni, ali ovo je kategorija boljeg hostela. Nije tragedija, nije ni hit-parada. Proverili su kakvo mi je zdravlje, doneli su mi hranu. Imam pratnju u hodniku“, rekla je ona.

Voračova je ispričala i kakav tretman imaju od strane čuvara.

„Pristojni su. Nije baš da viču na mene kada proturim glavu kroz vrata, pokušavaju da mi se nađu i da mi pomognu. Ali, na primer, prozor je čvrsto zatvoren i ne mogu da ga otvorim više od pet centimetara. A obezbeđenje je svuda, čak i ispod prozora, što me je nasmejalo. Kao da planiram da skočim i da bežim“, rekla je ona.

Veliku pažnju je prethodnih dana izazvala i pria o hrani u ovom smeštaju o čemu su za medije govorili migranti koji su tu godinama.

„Toliko je lošeg kvaliteta, da smo dobili i hleb sa crvima i buđi“, istakao je jedan od migranta.

A pored hrane ni ostale stavke nisu ni blizu da zadovolje minimum pristojnosti.

„Zaglavljeni smo u sobi. Nema svežeg vazduga. Nemamo gde da treniramo. Ovde nema teretane. Veoma je teško – rekao je Latifi novinarima.

O smeštaju je govorio i Novakov brat Đorđe Đoković.

„Oduzeli su mu i novčanik, kao i mogućnost da se presvuče i da ode u hotel sa svojim stvarima. Otišao je u taj migrantski hotel, smeštaj, u prljavu sobu, bez apsolutno bilo kakve imovine. Rečeno mu je da će to dobiti tek po povratku za Evropu“, izjavio je on.

BONUS VIDEO Novinar N1 u direktnom uključenju za CNN o Novaku Đokoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare