Renata Voračova i Novak Đoković
Renata Voračova i Novak Đoković Foto: Bachůrek Dominik/Sedmička / Česká editoriální fotografie / Profimedia/EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Renata Voračova, češka teniserka koja je, poput Novaka Đokovića, zatvorena u karantinu u hotelu u Melburnu, istakla je da je prvi reket sveta među razlozima za njeno ukidanje vize.

Ona je u izjavi datoj češkim medijima rekla da je „Novak jednim delom kriv zbog svega što se dogodilo“:

PROČITAJTE JOŠ...

„Ovo se desilo i zbog Novaka. Mislim da nisam ni jedina, jer je izuzeća iz zdravstvenih razloga dato više. Volela bih da ga puste da igra, sa druge strane. Mi smo sportisti, tu smo zbog tenisa, ne bavismo se ovdašnjim problemima. Pročitali smo pravila, ispunili uslove, dobili izuzeće nakon dugog postupka. Ne vidim iz kog razloga je potrebno sedenje u hotelu“.

Potom je telefonsku izjavu za Lidove novini nastavila:

„Nadam se da će Novak u ponedeljak uspeti na sudu. U mom slučaju, sve to bi se oteglo na još par dana, a ne želim da gubim vreme zbog političkog rata. Ne razumem zašto su mi tek nakon nedelju dana rekli da ovo što je važilo tek tako više ne važi. Nisu bili ni grubi ni vulgarni, ali nije prijatno. Osećam se kao u zatvoru, mada je najgore bilo kada su mi rekli da mi je ukinuta viza.“

Iz Češke je ka Australiji upućena protestna nota u kojoj je iznet zahtev za pojašnjenjem odluke da češka teniserka bude deportovana, iako je prethodno dozvoljen ulaz u zemlju jer je ispunila sve uslove koji su postavljeni nevakcinisanim teniserima koji su želeli da učestvuju na Australijan openu.

BONUS VIDEO Protest ispred hotela u kom se nalazi Novak Đoković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram