Novak Djokovic
Novak Đoković Foto:REUTERS/Loren Elliott

Novak Đoković se nalazi pred sudom u Kanberi, gde se bori za ostanak u Australiji na trećem saslušanju.

Aleks Hok, ministar za imigraciona pitanja u Australiji mu je ukinuo vizu ličnom odlukom i Đoković se obratio sudu po drugi put za nedelju dana.

PROČITAJTE JOŠ

Nadležnost je prebačena tročlanom sudskom veću, a ministrova strana se poziva na napise iz medija.

Kao prilog se daje novinski tekst sa BBC-ja, iz perioda početka pandemije protiv koronavirusa, kada je Novak rekao da „ne bi voleo da ga neko prisiljava da se vakciniše da bi mogao da putuje i igra tenis“.

Upravo vakcinacija je tačka spora sa australijskim vlastima, koje optužuju Đokovića da širi antivakserske stavove. Novakov advokat je takođe naveo kako Hok nije ni pročitao dostavljenu dokumentaciju koja govori o statusu prvog tenisera sveta, rekvaši da nije doktor.

Inače, BBC je početkom januara, nakon što je Novak zadržan u imigracionom pritvoru, objavio članak pod nazivom: „Šta je Novak Đoković zapravo rekao o vakcinama“.

Ministar Hok i njegova strana se pozivaju upravo na ovaj izveštaj, što njihove argumente čini prilično slabim.

Navodi se da je posredno Novak širio antivakserske stavove, iako lično nikad nije iznosio ekstremna mišljenja po tom pitanju.

Dalo se naslutiti da ne želi da se vakciniše, to je potvrđeno nakon što je stigao u Australiju, ali je neozbiljno da se to navodi kao bitan dokaz strane koja želi da mu ukine vizu i deportuju ga.

Inače, Đoković se retko izjašnjavao po pitanju vakcinacije i nikada nije izričito pričao da ljudi ne treba da se vakcinišu.

BONUS VIDEO Dr Gojković: Đokovićev dokument o PCR testiranju je validan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar