Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Španski teniser Rafael Nadal kaže da nije imao vremena da proslavi titulu na Australijan openu.

Dok je Danil Medvedev već napustio Australiju i otišao dalje, Rafa je ostao nešto duže u Melburnu, gde je u nedelju podigao svoj 21. trofej.

PROČITAJTE JOŠ:

Opisao je kako mu je izgledalo nekoliko sati posle pet i po časova dugog meča okončanog spektakularnim preokretom 2:6, 6:7, 6:4, 6:4 i 7:5.

Dan kasnije, posle protokolarnog fotografisanja sa peharom, Nadal je odgovarao na pitanja novinara i jedno se ticalo toga da li je popio nešto alkohola i proslavio posle velike pobede.

„Voleo bih da slavim, ali nisam mogao. Stigao sam u sobu posle antidoping kontrole i konferencije, oko pet izjutra. Tako da sam samo pokušao da pojedem nešto, da odspavam, što nije bilo baš moguće… Večeras ću verovatno biti u avionu (pa ni tada neću stići da proslavim)“, rekao je Nadal.

Prokomentarisao je tom prilikom i činjenicu da su mu najveći rivali čestitali na rekordnoj tituli.

„Uvek smo poštovali jedni druge, mislim da razumemo rivalstvo na pozitivan način. Da, dobio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam još mogao svima da odgovorim. Ali, osećam se ponosnim zbog toga kako smo se ponašali tokom našeg rivalstva tokom čitave naše karijere. Na kraju krajeva, to je samo igra. Uspeli smo da ostvarimo više nego što smo sanjali kada smo bili deca“, kazao je Rafa.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji finala Medvedeva i Nadala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare