Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Džon Mekinro, nekadašnji američki teniser poznat je kao fan Novaka Đokovića, ali je ovog puta "skinuo kapu" zbog Rafaela Nadala.

Nadal je u nedelju osvojio 21. Grend slem pobedivši Danila Medvedeva u finalu Australijan opena sa 3-2 (2:6, 6:7, 6:4, 6:4 i 7:5).

PROČITAJTE JOŠ:

„Pokušavam da se setim većih povrataka. Sećam se kad sam bio sakupljač loptica, čini mi se da je bila 1975. i kada je Manuel Orantes igrao polufinale US opena“, počeo je Mekinro priču za Eurosport.

Orantes je te godine u polufinalu igrao sa Giljermom Viljasom i dobio je u pet setova, iako je gubio 6:4 i 6:1 posle prva dva (4:6, 1:6, 6:2, 7:5, 6:4), da bi na kraju uzeo titulu pobedom nad Džimijem Konorsom u finalu.

„Nažalost, bio sam i sam deo jednog velikog preokreta, gde sam imao dva seta viška (meč sa Ivanom Lendlom na Rolan Garosu 1984). To je veće od toga da je Cicipas prošle godine izgubio dva seta viška, iako je to bio ogroman momenat za Novaka, da može da se vrati i uzme Rolan Garos po drugi put. Imajući sve u vidu i onoga što se tiče Rafaela Nadala… Nije igrao šest meseci, operisao se, onda je imao kovid, pa Novak koji je sa njim trebalo da se ukrsti u polufinalu. Videvši njega da uradi ovako nešto, rekao bih da je to najveći povratak u istoriji – bar od čoveka koji je mene pobedio na Rolan Garosu 1984, 3:6, 2:6, 6:4, 7:5, 7:5“, objasnio je Mekinro.

Foto:REUTERS/Morgan Sette

Izrazio je želju da svi imaju isti broj titula sa najvećih turnira.

„Voleo bih da i Nadal i Federer i Đoković završe na istom broju. Ok je ako imaju po 21, ali je u redu da imaju i po 22. Već sam video da je Rodžer tvitovao, ali i da je Novak poslao poruku, to je stvarno potez dostojan klase. To je ono na šta se svodi sport. Ono čemu smo svedočili od Nadala je nešto zbog čega se čovek naježi i zbog čega sanjamo da budemo deo takvog meča“, rekao je Mekinro.

Istakao je i da sumnja da će Federer osvojiti još neki Grend slem, a za Novaka nije siguran hoće li moći da igra u Parizu.

Zbog toga lako može da se desi da Nadal ode na 22 titule, a da ostali ostanu na po 20.

BONUS VIDEO: Najbolji detalji finala Medvedeva i Nadala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar