Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Šahtjora iz Donjecka u trećem pripremnom meču u turskoj Antaliji sa 3:2.

Tim Dejana Stankovića je do sada igrao protiv Maribora i Laska. Prve su pobedili 2:1, sa drugima su igrali nerešeno 1:1 i ovo im je prvi poraz na pripremama.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je rešio David Neres, pojačanje ukrajinskog tima iz Ajaksa, koji je u meču sa Zvezdom bio dvostruki strelac. Ekipi Dejana Stankovića je presudila i nesmotrenost u odbrani tokom prvog poluvremena.

Srpski prvak je u navali uglavnom solidno parirao ukrajinskom timu i uspeo je da nadoknadi 0:2, a propustio je veliku šansu da meč završi nerešenim ishodom.

Malo sreće je falilo Milanu Pavkovu, ali treba odati priznanje i golmanu Anatoliju Trubinu, pošto je dvadesetogodišnjak bio kao zid na golu Šahtjora.

Posle dobrih desetak minuta koje je odigrala Zvezda, agresivno u napadu, Šahtjor je došao do prednosti u 13. minutu i poveo je 1:0.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Mudrik je pobegao Kristijanu Pičiniju, ostao je sam u kaznenom prostoru, Majkon ga je maestralno pronašao, uprkos pritisku na desnom krilu. Mudrik je glavom savladao Popovića.

Golman crveno-belih je po drugi put savladao samo pet minuta kasnije. Igrao se 18. minut kada je slobodan udarac izveo Majkon. On je pogodio prečku, Popović je uspeo da zakači loptu i odbije je samo do Neresa.

Neres je bio korak brži od Pankova i uspeo je da iskosa šutira pored Zvezdinog čuvara mreže u suprotan ugao za 2:0.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Zvezda je imala veliku šansu u 23. minutu posle prekida i gužve u kaznenom prostoru.

Eraković je šutirao sa desetak metara, Trubin je nekako odbio njegov udarac, a onda je levicu oprobao Katai koji je pucao direktno u golmana.

Šahtjor je imao kontru u 27. minutu iz koje nije postigao i treći pogodak protiv srpskog šampiona.

Zvezda je do poluvremena bila konkretnija. Ohi je u poslednjih desetak minuta najpre dobio pas od Kataija i izašao je sam ispred Trubina.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Golman mu je odbranio zicer, a onda je koji minut kasnije pucao glavom i opet je na visini zadatka bio čuvar mreže ukrajinskog tima, pa je na poluvremenu ostalo 2:0 za Šahtjor.

Šahtjor je u 53. minutu prvi zapretio, ali je udarac upućen ka Popoviću završio pored njegove stative.

Zvezda je uspela da uzvrati golom iz prekida posle kog je Ohi pogodio stativu, lopta se odbila Dragoviću, a štoper beogradskog kluba je uspeo da je pošalje u mrežu sa leve strane.

Crveno-beli su izjednačili u 68. minutu kada je Dragović dobio loptu na desnoj strani, po zemlji je poslao pred peterac, a tamo je bio spreman Ohi.

Uklizao je i dao treći gol u isto toliko utakmica za 2:2. Međutim, Šahtjor je ubrzo udarcem Neresa sa dvadesetak metara vratio prednost 3:2 od 72. minuta.

Foto: Starsport / FK Crvena zvezda

Aksel Bakajoko je 15 minuta pre kraja iznudio penal posle dobrog driblinga i zalamanja udesno, ali je Milan Pavkov promašio jedanaesterac.

Njemu je udarac ulevo sjajno odbranio Trubin, koji je u čitavom meču bio na vrhunskom nivou.

Ispostaviće se da je taj pokušaj Zvezde bio jedan od poslednjih opasnih i svakako najzrelija šansa za 3:3, ali je tim Dejana Stankovića na kraju poražen.

Sledeći meč Zvezda igra protiv Altaha iz Austrije i to će biti poslednji izazov pre povratka u Beograd za četiri dana.

BONUS VIDEO: Zvezdini klinci grme na Marakani tokom prozivanja ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar